Analyse Heenronde Ligue 2

Heenronde Ligue 2
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als de Franse Ligue 1 is de Ligue 2 toe aan de winterstop. Na negentien speeldagen is het tijd voor een tussenstand…
 
Nancy staat afgetekend aan de leiding na de heenronde met 39 punten. Troyes en Sedan vervolledigen de topdrie met respectievelijk acht en negen punten minder dan de leider. Als deze drie ploegen in de terugrond kunnen bevestigen, spelen ze volgend seizoen in de Ligue 1.
 
Op de drie degradatieplaatsen vinden we Niort, Créteil en Le Havre terug met negentien, achttien en zeventien punten. Angers hangt er maar net boven met één puntje meer dan Niort.
 
Het verschil tussen de vierde uit de stand, Gueugnon (28 punten, gedeeld met Brest) en de veertiende, Reims (25 punten, gedeeld met Guingamp) bedraagt slechts drie punten! De terugronde belooft dus spannend te zijn…
 
Troyes, de tweede uit de stand, heeft met 32 doelpunten het meeste goals gemaakt. Le Havre, dat de rode lantaarn draagt, is de tegenpool met twaalf doelpunten. Gueugnon, vierde, kreeg nog maar elf doelpunten tegen. Lorient, elfde, daarentegen, kreeg al 26 goals te verwerken. Nancy heeft het beste doelpuntensaldo (+13) en Niort en Le Havre het slechtste (-7).
 
In de topschutterslijst staat Baby Koné (Lorient) bovenaan met zestien doelpunten. Sébastien Grax (Troyes, 10), Robert Malm (Grenoble, 9), Benjamin Nivet (Troyes, 8) en Moumouni Dagano (Guingamp, 8) vervolledigen de topvijf.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties