Wie mocht rusten op Boxing Day?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Wie mocht rusten op Boxing Day?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met het drukke eindejaarsprogramma moeten de managers van de clubs uit de Premier League keuzes maken. Zowel op 26 als op 28 december wordt er gespeeld. De meeste topploegen gunden dan ook enkele spelers een dagje rust.Het wordt nu vooral uitkijken naar de komende matchen. Wie zal wanneer gespaard worden, en gaat dat punten kosten?  


Jose Mourinho bracht voor Chelsea tegen Aston Villa zijn sterkste elftal op de grasmat. Alleen Didier Drogba bleef 66 minuten op de bank. Daarna mocht hij Eidur Gudjohnsen komen vervangen. Derde aanvaller Mateja Kezman speelde de hele wedstrijd. Aangezien Mourinho slechts over drie ervaren spitsen kan beschikken, zou daar wel eens het pijnpunt van Chelsea kunnen liggen de komende weken. Gelukkig steekt Damien Duff in bloedvorm. De Ierse winger scoort aan de lopende band en bezorgde Chelsea drie punten tegen Villa (1-0).


Ook runner-up Arsenal won zijn wedstrijd. In de Londense derby tegen Fulham werd het 2-0. Ook Arsene Wenger liet stuurde zijn toppers de wei in. Alleen Ahley Cole ontbrak. Freddie Ljungberg en Dennis Bergkamp mochten de douches een kwartier voor tijd opzoeken toen de buit binnen was. 


Vooral voor Everton wordt de druk enorm groot de volgende dagen. David Moyes beschikt over een zorgwekkend kleine kern. Dat sterkhouder Thomas Gravesen naar de kant gehaald werd nadat hij geel kreeg, was dan ook geen verrassing. 


Sir Alex Ferguson is al jaren een meester in het roteren. Manchester United zou dan ook de als grote winnaar uit de gekke tiendaagse kunnen komen. Ondanks de blessure van Ruud Van Nistelrooy kan de Schot nog over een ruime keure beschikken. Ook Gary Neville en Louis Saha ontbraken. Darren Fletcher mocht de hele wedstrijd afhandelen. Paul Scholes werd 69 minuten lang gespaard en mocht dan even de benen strekken. Hij legde de eindstand tegen Bolton vast op 2-0. Christiano Ronaldo kreeg moest slechts 70 minuten opdraven.


Liverpool staat op een teleurstellende zesde plaats, maar komt als morele winnaar uit Boxing Day. Rafael Benitez liet Xabi Alonso en Louis Garcia op de bank plaatsnemen. Neil Mellor en Harry Kewell waren niet voldoende hersteld na een verkoudheid en mochten de wedstrijd vanuit de tribunes volgen. Hierdoor verschenen Dietmar Hamann en Florent Sinama-Pongolle aan de aftrap. Toch wonnen de Reds met 0-5 in West Brom. Bovendien konden Steven Gerrard, Steve Finnan en Milan Baros eerder naar de kant gehaald worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties