Zelenka naar Lierse ?

Zelenka naar Lierse ?
Foto: © SC

Lierse is nog maar net uit de financiële problemen, of het probeert al een grote naam te strikken. Het gaat om de 25-jarige Tsjech Lukas Zelenka. Die komt momenteel uit voor Sparta Praag, maar ziet een terugkeer wel zitten.

Zelenka (op de foto tegen Genk) zou een alternatief zijn voor Marius Mitu. Het staat immers nog niet vast of die zijn contract verlengt. Niet alleen Lierse zou de kleine middenvelder graag zien komen. Ook zijn ex-club Westerlo toont interesse.

Voor hij naar Praag verkaste, speelde Zelenka bij Anderlecht en Westerlo. In de hoofdstad werd hij binnengehaald als groot talent, maar brak hij nooit door. Hij werd dan uitgeleend aan Westerlo, waar hij furore maakte. Dat leverde hem een transfer op naar de grootste Tsjechische club Sparta Praag, in 2001. 

Bij Praag kwam hij onder Jaroslav Hrebik eerst niet veel aan spelen toe. Dat beterde onder Frantisek Straka. Jammer genoeg voor Zelenka verloor Praag met 5-0 van Lyon, wat Straka zijn baan kostte. Opvolger van Straka was ook zijn voorganger : Hrebik. En dat ziet Zelenka niet zitten. 

Vorig seizoen waren het in ieder geval geen ploegen als Westerlo en Lierse die interesse toonden, maar was het grote AC Milan geïnteresseerd in de vaardige middenvelder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties