Roeselare doet uitstekende zaak voor periodetitel

Steurbaut Kersten

Op een doelpuntrijke - 15 stuks -  zondagmiddag in tweede klasse heeft SV Roeselare een goede zaak gedaan.  De West-Vlamingen wonnen tegen Virton een belangrijke match in de strijd voor de periode titel.  De bezoekers werden met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Zulte-Waregem stuurde Aalst terug naar de Ajuinenstad met een 4-0 pandoering terwijl Union met 3-2 won van Waasland.

Op Schiervelde kon Roeselare pas in de tweede helft afstand nemen van Virton.  Wiggers had de Waalse bezoekers in de eerste helft op voorsprong gebracht.  Maar voor de pauze kon Christophe Lauwers de jongens van de Rodenbachstad nog op gelijke hoogte brengen.  Na de pauze bracht Bouckenhooghe de thuisploeg op voorsprong en Lauwers, met zijn tweede van de dag en vijde van het seizoen, en Barbé zetten de 4-1 eindstand op het bord.  Voor Roeselare is dit al de 8ste wedstrijd zonder nederlaag.

Zulte-Waregem, de andere West-Vlaamse ploeg aan de top in tweede, kweet zich ook goed van zijn taak.  De winnaars van de Flanders Indoor Soccer Cup wilden bewijzen dat ze eerste klasse waard waren.  Geel-groen versloeg staartploeg Aalst met 4-0.  D'Hollander zette de 1-0 ruststand op het bord. In een furieuze start na de pauze zorgden opnieuw D'Hollander, Tankary en Matthijs (eigen doelpunt) voor de overige doelpunten in het Regenboogsstadion.

Kortrijk zorgde op het veld van Wezet voor een derde West-Vlaamse zege op deze zondagmiddag.  KV hield het wel wat bescheidener en won met 0-1 dankzij een doelpunt van Aelbrecht.  Union won tot slot in een spannende, op en neer gaande wedstrijd tegen Waasland.  Malki, Thomspon (in zijn debuut) en Capilla zorgden voor de treffers van de thuisploeg.  Dufour en Hegelmeers zorgden voor de Wase doelpunten.