Ook Cappellen dient klacht in tegen Denderhoutem

Stefan Meskens
| 0 reacties
Ook Cappellen dient klacht in tegen Denderhoutem
Foto: © SC

Naar aanleiding van het onderlinge duel tussen Cappellen FC en Denderhoutem van 2 december laatstleden heeft ook Cappellen FC een klacht ingediend. Eerder was er al een klacht ingediend door Maldegem in verband met de speelgerechtigheid van Jean-Paul Kielo Lezi. 

Het sportcomité sprak in eerste aanleg een zware straf uit met gevolg dat Denderhoutem alle wedstrijden waarin Kielo Lezi aantrad met forfaitnederlagen verloor. Deze spits speelde slechts in één wedstrijd niet: namelijk op Cappellen FC. Denderhoutem ging inmiddels in beroep tegen deze uitspraak. Een definitieve beslissing wordt pas in februari verwacht.

In deze zaak was er ook sprake van Henri Munyaneza. Het sportcomité gaf in eerste aanleg geen uitsluitsel over de kwalificatie van deze speler, die wel speelde en zelfs scoorde in het duel met Cappellen FC. R. Cappellen FC gaat ervan uit dat ook deze speler niet gerechtigd was om deel te nemen aan deze wedstrijd en maakte dus gebruik van artikel VII/11 dat stelt dat een dergelijke klacht moet ingediend worden binnen de 30 kalenderdagen na de wedstrijd. De klacht werd eind december overgemaakt aan de KBVB en zal volgende week woensdag 19 januari door het sportcomité behandeld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties