Noorse eersteklasser Glimt heeft oogje op... topturner

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Noorse eersteklasser Glimt heeft oogje op... topturner
Foto: © SC

De Noorse eersteklasser Bodø/Glimt heeft zijn oog laten vallen op de 29-jarige Alexander Nissen. Op het eerste zicht niets opmerkelijks, ware het niet dat het hier om een ex-turner gaat die weinig tot geen ervaring in het profvoetbal heeft. "Hij heeft iets speciaals over zich", verklaarde Bodø/Glimt-trainer Ola Haldorsen, die er sterk aan denkt om Nissen een contract aan te bieden.

"Hij heeft zo'n 17 jaar geen actief voetbal meer gespeeld, maar toch is hij een van de besten op op onze trainingen. En ik kan u zeggen dat wij kwalitatief sterke spelers hebben", aldus de trainer van Bodø/Glimt, waar Nissen meetraint om zich fit te houden. De 29-jarige Noor koos op jonge leeftijd voor gymnastiek in plaats van voetbal en schopte het tot de nationale selectie van Noorwegen. Een paar jaar geleden beëindigde hij zijn turncarriere om Medicijnen te gaan studeren in de Verenigde Staten. Daar miste hij echter de topsport, en toen hij terugkeerde naar Noorwegen, besloot hij om het te proberen in het voetbal. Hij trok naar Bodø/Glimt om mee te trainen met de B-kern, maar deed het zo goed dat hij met de A-ploeg mocht meetrainen. Tijdens een recent indoortornooi werd hij zelfs verkozen tot beste speler van het tornooi.

"Hij hoeft zeker niet onder te doen voor onze andere spelers, en zijn lichaam houdt het zeker nog tien jaar vol", vertelde Haldorsen aan de Noorse pers: "Hij blijft voorlopig nog met ons meetrainen, en volgend weekend reist hij mee naar Kristiansand om deel te nemen aan een tornooi. Daarna zien we wel verder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties