Saint-Etienne vernedert Lens

Lens kende nog maar eens een slechte avond. Het verloor in de kwartfinale van de Coupe de la Ligue van Saint-Etienne met 0-3. Lens had nochtans beloofd om na de verliespartij tegen FC Istres (het verloor met 0-1 van de rode lantaarn), een tandje bij te steken, maar dat lukte niet.

Op het begin van het seizoen versloeg Lens les verts nog gemakkelijk met dezelfde 3-0-cijfers, maar enkele maanden later, kapsijsde het roodgele schip. Het verlies deed denken aan de zware 0-4-nederlaag vorig jaar in Sochaux, ook in de Coupe de la Ligue.

Door deze nederlaag komt er een breuk tussen de club en een deel van het trouwe publiek. Het spel werd tot tweemaal toe stilgelegd toen ontevreden supporters aanstalten maakten om het speelveld te betreden. In een geladen sfeer besliste scheidsrecter Layec de wedstrijd nog voor het einde van de officiële 90 minuten af te fluiten.

Na 22 minuten opende de onvermijdelijke Frédéric Piquionne de score voor les Verts. Lens kon niet meteen iets terugdoen en 0-1 was dan ook de ruststand. Tot een kwartier voor tijd bleef die score ook op het scorebord staan, maar dan kreeg Saint-Etienne een strafschop, die feilloos omgezet werd door de Guinees Pascal Feindouno. Drie minuten voor tijd maakte Nicolas Marin er nog 0-3 van. Een pijnlijke nederlaag voor Lens, Saint-Etienne wint verdiend.