Winteranalyse: De Graafschap

Bram Coenen
| 0 reacties
Winteranalyse: De Graafschap
Foto: © SC

Dat De Graafschap een moeilijk seizoen tegemoet ging, wisten ze maar al te goed in Doetinchem.  De club promoveerde vorig jaar pas via de eindronde en wist zijn kern niet echt te versterken.  De ploeg van trainer Gert Kruys staat na de heenronde op een 17de plaats met 8 punten, evenveel als nummer laatst RBC, maar de Superboeren hadden een iets beter(of iets minder slecht) doelsaldo.

In het doel stond de eerste drie matchen Aleksander Klak, nog bekend in België na zijn passages bij Antwerp en Denderleeuw.  Maar na drie matchen nam de van PSV overgekomen Rob Van Dijk zijn plaats in.

Centraal in de verdediging doet De Graafschap een beroep op René Bot en Michael van der Kruis.  Ook Milan berck Beelenkamp, aan zijn zesde seizoen bij de Superboeren bezig, heeft een basisplaats.  Vorig jaar was er twijfel of zijn contract zou verlengd worden, maar hij is en blijft van grote waarde voor De Graafschap.  De Graafschap kreeg ook al vaak kritiek dit seizoen omwille van het potige spel, vooral de verdedigers kregen hierbij veel kritiek.

Om het middenveld te versterken werd onlangs Sven Vandenbroeck van Roda aangetrokken en ook middenvelder Reinier Robbemond komt naar Doetinchem, hij komt over van AZ.

Spitsen Jhonny Van Beukering en Loïc Loval, beiden goed voor 3 goals, kregen vlak voor de winterstop ook nog concurrentie bij.  Magno kwam over van het Spaanse Alavès en scoorde al 2 keer.

De Graafschap boekte pas op de 16de speeldag zijn eerste overwinning(3-2 tegen NEC) en gaat een moeilijke terugronde in.  Hoewel het versterkt is, zal het waarschijnlijk toch met RBC en Den Bosch moeten gaan uitmaken wie rechtstreeks degradeert.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties