Analyse Kocht Rijkaard een kat in een zak?

Kocht Rijkaard een kat in een zak?
Foto: © SC

Dinsdag tekende Demetrio Albertini een contract tot het einde van het seizoen bij FC Barcelona. Net als menig voetballiefhebber fronste ook ik mijn wenkbrauwen. Waarom in hemelsnaam Albertini?

Dit artikel is niet geschreven om afbreuk te doen aan de prestaties die Albertini verwezenlijkt heeft. Hij beleefde vele fantastische jaren in zijn seizoenen bij AC Milan. Jaren waarin hij overigens nog heeft samengespeeld met Frank Rijkaard.

Dit verklaart echter nog altijd niet waarom Barça nu juist voor de middenvelder koos. Albertini speelde immers niet meer bij Milan, maar wel bij Atalanta Bergamo. En net als zijn ploeg, die rode lantaarn in de Serie A bezit, was de ex-international aan een niet al te goed seizoen bezig.

Bovendien wordt hij in de zomer van dit jaar 34. Het zijn slechts uitzonderingen die op die leeftijd nog het niveau halen, die bij een topclub als Barcelona vereist dus. Nog altijd de vraag: Waarom ging de Catalaanse trots achter hem aan?

Misschien volgt hier het antwoord. Midden vorige maand contaceerde Barça-coach Frank Rijkaard Arrigo Sacchi met de vraag wie een geschikte middenvelder zou zijn om het blessureleed bij de leider uit de Primera Division wat te verlichten. Sacchi wees de Nederlander op Albertini.

Speelde Sacchi toen al dubbelspel? Er waren toen immers al de eerste geruchten dat hij een functie zou krijgen bij aartsrivaal Real Madrid. Nog geen maand later was het dan zo ver: Sacchi werd technsich directeur bij de Koninklijke. De vraag die wij in deze context moeten stellen is ofdat Sacchi toen al zijn toekomstige club een dienst bewees of dat hij eerlijk spel speelde.

De toekomst zal het uitwijzen. Optimistische supporters vergelijken de transfer van Albertini al met die van Davids vorig seizoen. Pessimisten spreken van een miskoop. Realistische mensen, zoals ik, wachten liever af en geven hem (en Sacchi) nog het voordeel van de twijfel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties