Spanning in alle gelederen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Spanning in alle gelederen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De competitie is inmiddels op de 20ste speeldag terechtgekomen. Wat wil zeggen dat nog slechts zeven wedstrijden voor de boeg liggen. In deze relatief korte periode zal er nog een hartig woordje gesproken worden in het titeldebat terwijl de degradatiestrijd allicht in alle hevigheid zal losbarsten. Bovendien ligt die vijfde plaats ook nog te grabbelen. Vooralsnog komen  Stand. Luik en Oud-Heverlee Leuven daar voor in aanmerking maar Sinaai Girls kan nog roet in het eten gooien.
 
Onderaan moet het trio D. Zultse VV, Opex Girls Oostende en Vlimmeren Sp. op hun tellen gaan letten want DV Borgloon, op die voorlaatste plaats gespijkerd, zal er alles willen aan doen om alsnog die degradatieplaats te ontlopen. Omtrent deze problematiek staat het vast dat enkel gewonnen punten de droom kunnen aanhouden. In het omgekeerde geval dreigt de ontgoocheling.
 
 Bovenaan  staan twee duels in de kijker. Daar is vooreerst de wedstrijd die medeleider Zuid-West-Vlaanderen betwist tegen Stand. Luik. De Waalse ploeg begint alvast gehandicapt aan deze partij. Doelvrouw Sofie Van Houtven is immers voor twee maanden onbeschikbaar en dat  zou wel eens de negatieve factor voor de Luikse trots kunnen betekenen.
 
Het Brabantse derby tussen co-leider Eva’s Kumtich en kandidaat ,,topfiver’’ Oud-Heverlee Leuven, op het veld van laatstgenoemde, wordt evenzeer een thriller. Overigens aangewakkerd door het feit dat deze partij slechts om 17.00 start. Op dat moment zullen beide weten wat hun respectievelijk rivalen Zuid-West en Stand. Luik hebben verricht. Dat kan van uitermate belang zijn voor wat de motivatie betreft.
 
Ex-leider RSC Anderlecht krijgt het alleszins gemakkelijker met Opex Girls Oostende om het besmeurde banier na de nederlaag in het Waasland, weer wit te wassen. Laten we er toch maar aan herinneren dat de Brusselse ploeg in de heenronde slechts op het nippertje de nederlaag aan de kust kon afweren en zich tevreden moest stellen met een puntendeling.
 
VCD. E. Aalst en ,,giant-killer’’ Sinaai Girls staan voor een heus Oost-Vlaamse derby. Het gegeven dat de ajuinenploeg vooral op eigen veld steeds gevaarlijk uit de hoek komt zal Sinaai-trainer Nico De Vleeschouwer wel niet ontgaan zijn. Maar anderzijds is het ook zo dat Sinaai die minieme kans op een topvijf niet zal willen verbrodden in ajuinenland.
 
In de optiek van het degradatiedebat moet D. Zultse VV bij het veroordeelde Hewian Lanaken alle zeilen bijzetten om die driepunter in te palmen. In wezen hebben de groen-gele Oost-Vlaamse vrouwen de gemakkelijkste opdracht tenoverstaan van de andere bedreigden. Voor Debbie Vandemaele, Thea de Blaeij en andere Lien Van Assche’s het moment om hun doelpuntenhonger te stillen.
 
Helemaal onderaan vechten Vlimmeren Sp. en DV Borgloon allicht een heroïsche strijd uit. Borgloon kan de kans grijpen om die vervloekte ,,voorlaatste’’ plaats, mits winst, over te laten aan Vlimmeren Sp. hen deze met een probleem opzadelen. M.a.w. in deze zespuntenwedstrijd kan verlies of winst een hemelsgroot verschil betekenen voor beide rivalen.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal bekijkt het allemaal een beetje vanuit de tweede lijn. Met de komst van Lentezon Beerse kunnen de kampioenen een zaakje doen om op het juiste moment de leiding over te nemen. De bezoekers toeven in de veilige middenmoot , hoeven niet zo direct te winnen tegen de kampioenen, zodat een driepunter voor Wezemaal niemand zou verbazen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties