Tussenpersoon uit Sint-Truiden aangehouden in omkoopzaak

Wim Pauwels
| 0 reacties
Tussenpersoon uit Sint-Truiden aangehouden in omkoopzaak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tussenpersoon uit Sint-Truiden aangehouden in omkoopzaak

Het persagentschap Belga liet vrijdagmiddag weten dat het parket van Hasselt een 59-jarige man uit Sint-Truiden heeft aangehouden voor vermeende betrokkenheid bij de omkoopzaak rond de wedstrijden STVV-Charleroi en Antwerp-STVV. Parketwoordvoerder Erwin Steyls vertelde dat de verdachte als tussenpersoon fungeerde in het mogelijk omkoopschandaal.    

De 59-jarige man werd donderdagavond verhoord in het gebouw van de GDA van Hasselt aan de Rijkelstraat in Kermt. Hij wordt beschuldigd een rol gespeeld te hebben in de mogelijke omkoopzaak.    Na een klacht van Antwerp startte het Hasseltse gerecht een onderzoek naar mogelijke omkoping rond de wedstrijden Antwerp-STVV en STVV-Charleroi.  Charleroi zou spelers van STVV steekpenningen hebben toegestopt om op die manier degradatie te vermijden.  Antwerp zakte eind vorig jaar naar de tweede voetbalklasse.   

Na Charleroi, STVV en Antwerp is nu ook een vierde partij opgedoken in de zaak.  Heusden-Zolder stelde zich burgerlijke partij. Vrijdagmorgen na verhoor verliet Gerrit Jacobs, bestuurslid van Heusden-Zolder, zonder commentaar het gebouw van de GDA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties