Zeges voor Twente, Utrecht, RKC en Vitesse

Rahied Ishaak

FC Utrecht - NAC Breda
Dave van den Bergh zette de thuisploeg al na 2 minuten op een 1-0 voorsprong. Utrecht had geen kind aan NAC Breda, het kreeg genoeg kansen, maar kon er maar twee benutten. In de 60e minuut maakte Sander Keller namelijk de 2-0. Drie minuten voor de 2-0 had NAC speler Mike Zonneveld het veld verlaten, hij kreeg namelijk zijn tweede gele kaart. Door de zege stijgt Utrecht naar de zesde plaats. NAC Breda zakt naar de tiende plaats.

Ajax - FC Twente
Ajax startte goed, het stond al na zes minuten op 1-0 door een goal van Escude. Daarna zakte de ploeg in. N'Kufo maakte in de 36e minuut de 1-1. In de tweede helft maakt Touma de 1-2, Vonk maakte een fout en Touma stond voor een leeg goal en scoorde. Ajax kreeg daarna een zee van kansen, maar de bal wou er maar niet in. FC Twente wint voor de derde keer in de clubhistorie in Amsterdam van Ajax. Ajax blijft ondanks het verlies derde. Twente stijgt naar de elfde plaats.

RKC Waalwijk - FC Groningen
Hoogendorp scoorde voor de 5e keer op rij. Dit keer was FC Groningen het slachtoffer van de veelscorende spits. Molhoek en Oost scoorden 2-0 en 3-0 in de 22e en 23e minuut. Toen geloofde beide ploegen het wel. Bij RKC moesten er wel drie geblesseerde spelers af: Marc van Hintum, Teixeira en Vermaelen. Groningen zakte door deze nederlaag naar plaats 12. RKC kwam het linkerrijtje binnen, het staat negende.

Vitesse - Roda JC
Vitesse had veel meer moeite met Roda dan de uitslag doet vermoeden. De ploeg van Wiljan Vloet kreeg kans na kans, maar de bal vond de netten maar niet. Vitesse benutte de kansen die het kreeg wel. Hersi, Michael Jansen en Amoah maakte de drie goals voor Vitesse. Vitesse staat nu vijfde. Roda JC staat op een achtste stek.