Xavi relativeert commotie rond Barça - Zaragoza

Slootmaekers Robrecht
| 0 reacties
Xavi relativeert commotie rond Barça - Zaragoza
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Xavi relativeert de commotie rond de wedstrijd tussen Barcelona en Zaragoza. Hij geeft aan dat de ploeg zaterdag niet mag falen. "De arbiter zal zijn werk doen en niet bevoordelen." 

Xavi Hernandez twijfelt niet over de leiding van de wedstrijd van komende zaterdag. De toeschouwers van Zaragoza echter zullen 8.000 rode kaarten vasthouden als protest op de leiding, die hun de afgelopen maanden benadeeld zou hebben.

Ondanks dit alles vertrouwt Xavi op een goede arbitrage zaterdagavond. De speler zegt te begrijpen dat de voorzitter van Zaragoza, Alfonso Solans, kwaad is: "Wanneer de leiding tegenzit, is het normaal dat je je vragen gaat stellen. Hoewel ik het persoonlijk niet veel gevolgd heb, kan het zijn dat ze benadeeld zijn geworden. Maar ik zou niet weten hoe dat de spelleiding van zaterdag zou beïnvloeden. Ik veronderstel dat de scheidsrechter zaterdag gewoon zijn werk gaat doen en niemand zal helpen. In ieder geval mogen wij niet weer falen. Verliezen is geen optie, we moeten gewoon voor de volle buit gaan. Ik begrijp dat de sfeer daar niet optimaal zal zijn. Ik hoop alleen dat we zaterdag niet het veld zullen verlaten met het gevoel dat wij zijn bevoordeeld of benadeeld door het scheidsrechterstrio."

Aan de andere kant geeft Xavi aan optimistisch te zijn over situatie in de liga en was hij opgetogen met de uitspraak van Laporta, die ervan overtuigd is dat Barça dit jaar de titel zal pakken. "Hij blijkt vol verlangen te zitten, net als wij. Ik denk ook dat we dit jaar een goede kans maken om kampioen te spelen. We moeten echter het voordeel van 4 punten behouden op Real Madrid. Het kan nu voor ons ook een voordeel zijn dat wij eerder spelen dan Madrid. Drie punten pakken betekent de druk bij hen leggen. Alles hangt van ons af en als we winnen blijven we bovenaan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties