Gent-Zeehaven kan slag slaan

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Gent-Zeehaven kan slag slaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 22ste speeldag wordt voor Gent-Zeehaven een belangrijk moment. Met de komst van leider Gistel kunnen de Gentse Ratten een slag slaan en alzo hun titelkansen annex eindrondekansen optimaliseren. Het duel tegen Gistel is trouwens één van de thuismatchen van de waarheid.
 
Als Zeehaven struikelt mogen ze allicht hun titeldromen opbergen. Een draw zou hen enkel in de running houden voor de eindronde. Trouwens van puntendelingen gesproken daarmee verloren de Ratten veel punten. ,,We zullen allicht het intitatief door Gistel worden toegeschoven. Aan ons om het bezoekende countervoetbal in de kiem te smoren’’ aldus assistent-trainer Kurt Dewitte.
 
Het zwaard van Damocles blijft boven Sp. Ursel hangen. Met de komst van St. Eloois-Winkel moeten de Oost-Vlamingen de kans grijpen alsnog te blijven aanklampen. Dat kan enkel maar door minstens niet te verliezen. Winkel kan zonder stress deze wedstrijd aanpakken, voor Ursel wordt het erop of eronder.
 
Na recent verlies kan kandidaat-kampioen Rac. Doornik zich niet veroorloven om bij WS Lauwe in de fout te gaan. Dat zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben in het geval dat Gistel bij Gent iets oogst. Periodekampioen Lauwe heeft reeds een prijs vast en dat kan enkel maar een mentale opkikker betekenen om voluit naar het Doornikse vel te hengelen.
 
Het oprukkende E. Aalter krijgt met US Centre een unieke kans om bij de ,,betere’’ middenmoot aan te schuiven. Mits winst tegen de Henegouwers kunnen de roodwitten tot op één punten naderen van die 7de plaats.
 
Evenzeer een te volgen duel is het duel tussen Peruwelz en Oudenaarde. De Oost-Vlaamse moet bij monde van trainer Angelo Nijskens zijn uitreputatie verbeteren. De Oudenaardse coach die inmiddels zijn contract verlengde net als enkele andere spelers, mikt een beetje op die laatste periodetitel. De Henegouwers hebben vooral een sterke thuisreputatie wegens zesmaal winst in tien thuismatchen. De andere eindigden onbeslist. Die reputatie heeft Oudenaarde ook. Op het vlak van uitpartijen scoort de Oost-Vlaamse club echter povertjes. ,,Feit blijft nochtans dat we voluit naar die derde plaats mikken. Maar dan moeten we buitenshuis regelmatig punten pakken’’ aldus Nijskens.
 
SV Zottegem blijft proberen aansluiting te krijgen met de echte subtop. In het Oost-Vlaamse derby tegen degradatiekandidaat SK Lebeke-Aalst moeten de geel-blauwen dus winnen om die betrachting warm te houden. Het zou meteen de eerste zege op eigen veld zijn in het nieuwe jaar.
 
Bij Eernegem gaat SC Wielsbeke, een identieke afdalingskandidaat, op zoek naar een driepunter die alvast geen sinecure wordt. De thuisploeg heeft vijf punten meer en beseft dat bij eventueel verlies het degradatiespook zich opnieuw zou aanmelden. Een duel die wellicht door details kan worden beslist.
 
Tenslotte krijgt ,,voorlaatste’’ SK De Jeugd Lovendegem het op eigen veld aan de stok met subtopper Diksmuide dat op de vijfde plaats prijkt. Het recente gelijkspel op Wielsbeke bracht weinig aarde aan de ,,losse’’ dijk voor De Jeugd. Het brengt met zich mee dat in feite Lovcendegem  genoodzaakt wordt de West-Vlaamse tegenstander onder de knie te houden. Een driepunter zou immers de Oost-Vlamingen in het wiel houden van andere bedreigde ploegen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties