AZ met bloed, zweet en tranen verder

AZ heeft zich met heel veel moeite geplaatst voor de achtste finales van de Uefa Cup. De ploeg uit Alkmaar won met 2-1 tegen de Duitse tweede klasser Allemania Aachen.

De bezoekers kwamen na een halfuur spelen op voorsprong. Nederlander in Duitse loondienst Erik Meijer kon een corner helemaal vrij inkoppen. Deze voorsprong was niet onverdiend omdat AZ zelden de Duitsers in verlegenheid kon brengen.

Pas een kwartier na rust sloeg de vlam in de pan. Van Galen schoot via de onderkant van de lat de gelijkmaker binnen. Toen Stehle zijn tweede gele kaart kreeg, werd de druk niet meer te houden voor de Duitsers. Eerst schoot Van Galen nog op de lat, maar vijf minuten later kon diezelfde Van Galen een corner verlengen. Verdediger Mathijsen kon de bal simpel binnen schuiven: 2-1.

Nadien kwam de zege van AZ niet meer in gevaar. In de volgende ronde nemen de Nederlanders het op tegen het Oekraiense Shaktar Donetsk dat Schalke 04 uitschakelde.