Boro heeft genoeg aan kleine zege

bernie de vuyst

Spanning tot en met in deze wedstrijd. Middlesbrough schakelde uiteindelijk Grazer AK uit op basis van een 4-3 doelpuntensaldo.

De Oostenrijkers beleefden een droomstart toen Bazina in de 9ste minuut het leer tegen de netten kreeg (0-1). Middlesbrough kon meteen aan een achtervolgingsrace beginnen, want de Engelsen moesten op zijn minst twee keer scoren om door te stoten naar de volgende ronde. In de 19de minuut hingen de bordjes dankzij Morrison dan ook in evenwicht (1-1). De thuisploeg delegeerde het spel en kreeg vervolgens verscheidene scoringsmogelijkheden in de eerste helft.

De rood-witten speelden alles of niets door bij rust Parnaby en Doribo in de strijd te gooien. Iets na het uur rendeerde de offensieve aanpak toen de Nederlandse sluipschutter Hasselbank er 2-1 van maakte. Met deze stand ging de thuisploeg door. Grazer regeerde met invalbeurten van de aanvallend ingestelde Dollinger en Nemeth. De bezoekers maakten nog een vuist, maar scoren lukte niet.

Dankzij het gelijkspel op verplaatsing zit Middlesbrough ten kost van Grazer AK in de volgende ronde van deze Europese bekercompetitie. Het kostte wel enige moeite.