Sochaux betere ploeg, maar verliest toch

Na het 1-0-verlies op bezoek bij het Griekse Olympiakos, slaagde het Franse Sochaux er vanavond ook niet in te winnen. De Grieken wonnen met 0-1 en stoten een ronde verder in de Uefa-Cup. Voor Sochaux zit het Europees seizoen er op.

Na negen minuten wedstrijd kreeg Sochaux de eerste kans van de avond toen Zaïri, die weer mocht starten van trainer Guy Lacombe, een voorzet kon geven van op de rechterflank. Santos kreeg de bal en trapte, maar een Griekse verdediger weerde de bal. Na een kwartier konden de Grieken nog steeds niets terugdoen, en was het Sochaux dat de wedstrijd volledig controleerde. Zaïri deed de verdedigers van Olymapiakos pijn met zijn snelheid en techniek, maar scoren lukte niet. Bij de rust stond het ook nog steeds 0-0, ondanks de vele kansen die Sochaux niet kon benutten. Olympiakos kon nog niet echt haar stempel op de wedstrijd drukken en kon maar heel sporadisch een kans creëren.

De tweede helft begon gelijkaardig als het spelverloop in de eerste. Sochaux probeerde wel, maar scoren lukte nog steeds niet. Na een elleboogstoot van Anatolakis aan het adres van Menez, raakte het spel verhit en viel de ene gele kaart na de andere. Sochaux bleef heer en meester op het veld, maar de aanvalspogingen van de Fransen waren te steriel en doorzichtig. 23 Minuten voor tijd was het dan toch raak, maar tot ieders verbazing waren het de Grieken die scoorden. Op een gemeten voorzet van op links, scoorde Ieroklis Stoltidis. De thuisclub kon niets meer terugdoen en verliest zo de wedstrijd.

Olympiakos wint op een diefje. Sochaux had veel meer kansen, maar slaagde er niet in die af te werken. Olympiakos stoot door naar de volgende ronde in de Uefa-Cup, Sochaux blijft verweesd achter.