Spits Rosenborg BK op verlanglijstje Wenger

viki meeuwis
| 0 reacties
Spits Rosenborg BK op verlanglijstje Wenger
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens de Noorse krant Adresseavisen wil Arsenal-manager Arsène Wenger persoonlijk op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling van het jonge Noorse talent Daniel Braaten bij Rosenborg BK. De krant beroept zich op verschillende bronnen rondom Wenger en Arsenal.

Wenger zou naar verluidt zeer geimponeerd zijn over Braaten. Hij vindt de Noorse aanvaller een van de meest getalenteerde spelers in het Europese voetbal. Zijn interesse is danig gestegen na het Champions League - duel tussen Arsenal en Rosenborg in december verleden jaar op Highbury.

Braatens zaakwaarnemer, Jan Olsson, bevestigde in de krant dat de interesse voor Braaten groot is. Hij zou persoonlijk al verschillende keren contact gehad hebben met Wenger met betrekking tot de Noorse spits. Volgens Olsson volgt Wenger hem al geruime tijd.

Het is niet de eerste keer dat de speler in de belangstelling staat bij Arsenal. Reeds in de herfst van 2003, ongeveer rond de tijd dat Braaten van Skeid naar Rosenborg overkwam, kwam de Londense club al ter sprake. Maar pas een jaar later werd die interesse meer concreet. Eigenlijk had Braaten vlak voor hij tekende bij RBK moeten testen bij Arsenal, maar een liesblessure weerhield hem daarvan.

Indien Braaten een goede eerste seizoenshelft in de Noorse competitie speelt, zit de kans erin dat Wenger de 22-jarige speler nog voor de zomer koopt. Daniel zelf is op de hoogte van de interesse van Arsenal, maar houdt het hoofd voorlopig koel: “Waarom zou ik me erover druk maken? Arsenal doet wat ze willen, ik kan me niet permitteren om me nu met zulke dingen bezig te houden. Ik heb momenteel andere dingen aan mijn hoofd en bovendien moet ik mij nu richten op de belangrijke matchen die er bij RBK op het programma staan”, aldus Braaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties