Titel-en degradatiekandidaten moeten zich tonen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Titel-en degradatiekandidaten moeten zich tonen
Foto: © SC

Als de weermaker zich ,,voetbalminded’’ toont dan wordt deze 23ste speeldag er eentje waar zowel titel als degradatiekandidaten resoluut hun troeven  op tafel moeten gooien. In dit wekelijkse competitiepak zitten trouwens wedstrijden waar hogervernoemden veel kunnen winnen maar ook evenveel verliezen.
 
Leider Gistel moet zijn bevlekte blazoen trachtten op te smukken tegen Oudenaarde  (4de)dat topvijf en eindronde viseert. Beide kunnen zich eigenlijk geen punten, zelfs geen puntendeling veroorloven. Het wordt meteen een duel op het scherp van de snee. Bovendien kreunt Gistel nog na bij die onverdiende nederlaag bij Gent-Zeehaven waar de West-Vlaamse gelijkmaker letterlijk werd ,,weggefloten’’ door de scheidsrechter. Om die reden en in overleg met zijn bestuur gaat Gistel-voorzitter Jacques Tavernier klacht neerleggen bij de bond.
 
In dalende orde krijgt dichtste achtervolger Rac. Doornik met de komst van hekkensluiter Sp. Ursel in theorie een moeiteloze opdracht. Het is niettemin duidelijk dat de Oost-Vlaamse armada van trainer Piet Lippens zich niet zo maar naar de slachtbank zal laten leiden. Het zal er voor de Henegouwers op aankomen zo vlug mogelijk te scoren. Ergens is het evident dat Ursel allicht zal kiezen om met een versterkte vesting het Doornikse aanvalswerk op te vangen.
 
Gent-Zeehaven (3de) dat vorige week enigszins fortuinlijk een driepunter pakte reist naar Sint-Eloois-Winkel dat stilaan de hete adem van het degradatiespook in de nek voelt . Als Gent die derde periodetitel wil binnenhalen  dan is het wel deze wedstrijd die ze moeten winnen om in de running te blijven. Maar ook Winkel heeft  gedachten die parallel lopen met die Gentse dromen. Winst levert allicht een bonus op om die gretige achtervolgers van het lijf te houden.
 
SV Diksmuide (5de) krijgt met Eernegem een West-Vlaamse derby af te haseplen. Vooralsnog hebben de bezoekers nog geen degradatieproblemen maar ingeval van verlies zou dat snel kunnen keren. Bovendien is het ook zo dat Diksmuide gebrand ligt om die topvijfpositie te verstevigen en wie weet die derde eindronde te halen.
 
Op die subtop daar ligt ook US Centre op te loeren. Met de komst van WS Lauwe wordt het  geenszins een  sinecure want de West-Vlamingen van trainer Van Haezebroeck  laten zich nooit zo maar opzij zetten. Het kan aldaar een pittige wedstrijd worden waarbij een gelijkspel om de hoek gluurt.
 
Zottegem inmiddels gezakt naar die 7de plaats speelt gastheer voor Peruwelz  (8ste) dat op slechts drie punten prijkt van de blauw-gelen. Vorig week bleven de Oost-Vlamingen werkloos en het is hun bedoeling om te winnen en met die 6 op 6 bij de kanshebbers te blijven voor dit laatste periodekampioenschap. Eerder scoorde Zottegem slechts een 3 op 15 zodat momenteel die topvijf veraf lijkt te zijn. Desalniettemin is de achterstand op de subtop niet zo groot zodat enkele winstmatchen alles kunnen ordenen.
 
SK Lebeke-Aalst versus SK De Jeugd Lovendegem en SC Wielsbeke contra E. Aalter staan evenzeer in het teken van het behoud. Aalter kan ontspannen de wedstrijd bij Wielsbeke aanpakken. Dat kan echter niet gezegd van de West-Vlamingen die, toevend op die voorlaatste plaats, dringend punten moeten veroveren. Wielsbeke heeft nog wel een wedstrijd te goed maar elk gesprokkeld punt  betekent een stimulans om te blijven in geloven in een goede afloop.
 
Tenslotte staan SK Lebeke-Aalst en SK De Jeugd Lovendegem voor een levensbelangrijk duel. Ook hier kan een puntenverdeling geen van beide soelaas bieden. Er moet gewonnen worden om zodoende in het zog te blijven die naar de veilige haven leidt. Het wordt meteen een wedstrijd waar het kleinste detail een groot effect kan veroorzaken. M.a.w. wie verliest of wint komt naargelang in nauwe schoenen te staan of ademt zuivere zuurstof in.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties