Analyse Vlimmeren Sp. op weg naar het behoud

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Vlimmeren Sp. op weg naar het behoud
Foto: © SC

Op deze 22ste speeldag boekte Vlimmeren Sp in het degradatieduel tegen Opex Girls Oostende een belangrijke zege. Mede door die winst is de thuisploeg bijna zeker van het behoud in eerste klasse.
 
Nochtans besefte Opex Girls Oostende voldoende wat er op het spel stond. Daarom opteerde de kustploeg voluit voor het offensief met drie spitsen. Desalniettemin kon de thuisploeg gestaag de controle van de wedstrijd overnemen. Daarin werd Marianne Moens knap afghouden door de bezoekende doelvrouw Malfait. Op het halfuur was het echter zo ver. Stephanie Cooymans zette de Oostendse doelvrouw op het verkeerde been zodat Vlimmeren rustiger kon voetballen.
In de tweede helft kwam een nog gretiger Oostende zich aanmelden weliswaar met pogingen vanuit de tweede lijn. Halfweg deze periode was het alweer Cooymans die met de verdubbeling Oostende nog dieper in de problemen duwde. Desondanks bleven de bezoeksters aandringen maar het perfecte Vlimmerense defensief hield alles tegen. Het was overigens de thuisploeg die nog driemaal dicht tegen een derde doelpunt aanliep.
 
Een ontstellend zwak Lentezon Beerse werd, net als in de heenronde, door een trefkrachtig VCD E. Aalst platgewalst. Aanvankelijk liet een gelijkopgaand aanvangskwartier dergelijke afstraffing niet voorzien. Toen de ajuinen in het derde kwartier fors de pedaal induwden zorgden Marijke De Rouck en Vanessa Molly voor de kloof. Amper een halve minuut na de hervatting bezegelde De Rouck met een derde doelpunt het Lentezon-lot. Pech bleef Beerse achtervolgen toen de thuisploeg, na bescherming van gelaat, een strafschop kreeg die Ellen Dooremont afwerkte. Dezelfde speelster scoorde nog een vierde keer en mocht in het slotkwartier alweer achter de stip om een tweede elfmeter, na een aangeschoten bal, naar een hattrick tevens half dozijn te schieten.
 
Medeleider Eva’s Kumtich kwam bij een vinnig en taai DV Borgloon slechts met de hakken over de sloot. De Eva’s waren wel gehandicapt wegens de afwezigheid van doelvrouw Heidi Peeters (overlijden grootmoeder) en de gekwetste Liesbeth Dormaels. Bovendien stonden Wendy Roden en Cindy Peeters grieperig aan de aftrap. Een wedstrijd die vaak bemoeilijkt werd door de gladheid van het veld. Dat bleek Kumtichse ,,stand-in’’-doelvrouw Sabrina Broos niet te hinderen om Ellen Gielen en Sofia Sauwen van een doelpunt te houden. Langzamerhand nam Kumtich de wedstrijd in handen hoewel in die eerste periode thuisdoelvrouw Anneke Wijnants van geen wijken wilde weten.
 
Het was slechts in de slotfase dat een verbeten Borgloon door de knieen ging wanneer Wendy Roden, op aangeven van de ingevallen Anne Huybrechts, de winnende treffer scoorde. Een driepunter met een jammerlijke achtergrond want eerder was Katy Panken geblesseerd uitgevallen. Men vreest trouwens voor een neusbeenbreuk.
 
Oud-Heverlee Leuven heeft de kans om de vijfde plaats in te palmen met beide handen gegrepen. Nochtans was OHL genoodzaakt om in de eerste helft vaker tegen een versterkte Sinaaise burcht op te tornen.. Verder dan een pak hoekschoppen, vrije trappen en twee gemiste open kansen van Ils Goris, kwam de thuisploeg niet. In de tweede helft brak uiteindelijk Ils Goris, derde keer goede keer, de ban met de openingstreffer. Het betekende de aanzet van dolle 10 minuten waarin Inge Wuyts en Nathalie Junius de definitieve kloof sloegen. In de eindfase scoorde Marijke de Saint-Hubert een vierde keer en kon Angelique De Wulf het Wase eerreddertje op het bord prikken.
 
In de klassieker tegen Stand. Luik liet RSC Anderlecht zich niet in de maling nemen. Op een tamelijk goed bespeelbaar veld en dito voetbalweer profileerde de Brusselse ploeg zich gedurig tot de betere ploeg. Ondanks veel moed en inzet zouden uiteindelijk de Waalse bezoeksters het hoofd moeten buigen.  Even voor het halfuur lokte  Kathleen De Smedt aanvankelijk een dubbelpasbeweging uit met Nadia Dermul om vervolgens koeltjes af te ronden. In de tweede helft zowat een identiek spelbeeld. Het leidde naar een tweede beslissende treffer via Nadia Dermul die een actie met Gertie Van Humbeeck puik afwerkte.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal, zonder topschutster Kristel Verhelst, boekte een moeiteloze zege tegen Zultse VV. Al na 5 minuten opende Kristien Elsen de debatten, nadien liet Annelies Timmermans een unieke kans onbenut. Net op kwartier zette Elsen dat recht met de verdubbeling waarna Tina Van der Auwera een derde keer raak trof. Een machteloos Zultse, ontredderd door het vroeg uitvallen van de gekwetste Celine De Weerd, kon niet verhinderen dat Annelies Timmermans haar misser herstelde met twee knappe doelpunten. Na rust opteerde Wezemaal voor controlevoetbal zodat Zultse af en toe kon tegenprikken. Telkens had thuisdoelvrouw Isabelle Donvil het laatste woord. Op strafschop maakte Niki De Cock het half dozijn vol. Lien Vanassche zorgde voor het bezoekende eerreddertje.
 
Zuid-West-Vlaanderen boekte zoals mocht worden verwacht een forse zege tegen rode lantaarn Hewian Girls Lanaken. De sportieve Limburgse bezoeksters werden immers met zes voltreffers onder de graszoden gestopt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties