Wiltord held en antiheld

Wiltord held en antiheld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lyon is er verrassend genoeg niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Coupe de France. Het verloor na het nemen van strafschoppen van tweedeklasser Clermont Foot, dat pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd haar voorsprong ongedaan gemaakt zag worden door Sylvain Wiltord.

Clermont Foot mocht meteen de sterkte van de bezoekers ervaren. Lyon nam van bij het begin van de wedstrijd het heft in handen en trainer Paul Le Guen stelde een team op waarmee hij onderstreepte dat de Coupe de France één van de doelstellingen van de club was. Sydney Govou moest al na zeven minuten het speelveld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Pierre-Alain Frau. Lyon domineerde logischerwijze het spel, maar voelde dat Clermont zich niet zonder slag of stoot gewonnen zou geven. Na een veelbelovende eerste helft mocht het thuispubliek beginnen dromen van een stunt...

In de tweede helft nam Lyon het wat luchtiger op en speelde niet voluit. Hiervan profiteerde Clermont Foot en versierde een vrije trap van op zo'n twintig meter. Bruno Rodriguez, die een mooie carrière kende in de Ligue 1, trapte de bal mooi in doel. Een kwartier voor tijd kreeg Romain Poyet, ex-Auxerre, een uitgelezen kans om Lyon knock out te slaan, maar trapte op doelman Coupet. Iedereen begon zich op te maken voor een groot feest, maar in de 94ste minuut kwam Lyon alsnog langszij via Sylvain Wiltord, die profiteerde van een miscommunicatie in de verdediging van de thuisploeg. 

De verlengingen leverde geen winnaar op hoewel er nog enkele mooie kansen waren voor beide teams. 

Lyon mocht bij de eerste strafschop al meteen juichen toen Hauw miste. Frau miste echter bij de derde strafschop van Lyon en toen Diène Faye de laatste penalty voor Clermont binnentrapte, was de spanning te snijden. Sylvain Wiltord, eerder de held van de avond, kon de druk niet aan en miste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties