Sochaux wint in laatste kwartier

Sochaux heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Coupe de France. Dat ging evenwel niet zonder moeite. Albi, dat vijftiende staat in de CFAc (vergelijkbaar met de Belgische Vierde Klasse), bleek een stugge tegenstander te zijn en zong het 75 minuten lang uit tegen de bezoekers.

Guy Lacombe, de trainer van Sochaux, nam tegenstander Albi serieus. Dat bleek uit de teamopstelling, dat praktisch het type-elftal was. Kansen waren er wel in de eerste helft, maar gescoord werd er niet. Sochaux was, logischerwijze, de betere ploeg, maar Albi verdedigde sterk en kon af en toe uitbreken.

Zo begon ook de tweede helft, maar daar kwam twintig minuten voor tijd verandering in. Kader Mohamed Koubadja Touré, zoals zijn volledige naam luidt, stond een kwartier op het veld en scoorde de openingstreffer voor de bezoekers. Zeven minuten later verdubbelde Francileudo Santos de score en met nog maar tien minuten te spelen, zat Sochaux op rozen. Vier minuten voor tijd maakte Santos er met zijn tweede van de avond nog 0-3 van. Een verdiende overwinning voor Sochaux. Albi speelde goed mee, maar het laatste kwartier was er te veel aan. Sochaux laat zich niet verrassen door het team uit de CFA en gaat door naar de kwartfinales.