Wezet - Geel voor zondagmiddag

Ward Bollen
| 0 reacties
Wezet - Geel voor zondagmiddag
Foto: © SC

Afgelopen weekend werd de wedstrijd Wezet - Verbroedering Geel in de tweede afdeling afgelast. Er werd overeengekomen de wedstrijd dit weekend meteen in te halen op zondagmiddag.

Voorts staan er nog drie wedstrijden op het programma. Eupen ontvangt Union in een regelrecht degradatieduel. Virton ontmoet Ronse in de subtop van het klassement en SV Zulte-Waregem ontvangt Patro Maasmechelen. Dit laatste is een vooruitgeschoven duel omdat SVZW geen concurrentie wil aangaan met de Ronde van Vlaanderen wielrennen volgende week zondag. De kans dat Zulte-Waregem speelt tegen Patro is aanwezig, maar hoeveel kans op slagen heeft Virton-Ronse in het uiterste zuiden van het land of Eupen-Union en Wezet-Geel in de Oostkantons? Hiermee dreigt de rangschikking in de tweede afdeling af te stevenen op een kleine puinhoop met heel veel teams met een wedstrijd meer of minder. Met het oog op de derde periodetitel en het vierde eindrondeticket (volgens het algemeen klassement) is dit allesbehalve bevorderlijk. SV Zulte-Waregem en Roeselare zijn al zeker van deelname aan die eindronde. SVZW gaat uiteraard vol voor de titel en zo zou daar een ticket voor de volgende in het algemeen klassement kunnen bijkomen. Vermoedelijk spelen Roeselare en de rest van de top-5 eindronde, want de kans dat Zulte-Waregem kampioen speelt, lijkt vrij groot.

Het troebele klassement in de subtop van het klassement is nog van uiterst belang voor Verbroedering Geel, Antwerp, RS Waasland, Ronse, Tubeke, Deinze, KBHZ en Virton. Afwachten wat koning winter brengt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties