Celtic doet een goede zaak

Celtic Glasgow heeft vannamiddag Hibernian met 3-1 verslagen. Door het puntenverlies van de Rangers gisteren, wordt Celtic virtueel leider in de Schotse Premier League.

De wedstrijd kon niet beter startten voor Celtic, want hun eerste aanval was al raak. We waren vijf minuten bezig als Stilian Petrov een voorzet van Chris Sutton in doel werkte. Graig Bellamy kwam even later dicht bij zijn eerste competitiegoal voor Celtic, maar zijn schot week af op Gary Smith. Hibernian was machteloos en kreeg op het half uur een tweede treffer tegen. John Hartson deviëerde een voorzet van opnieuw Sutton in goal. Sutton blesseerde zich wel tijdens die actie en moest vervangen worden. Een paar minuten later had Derek Riordan de ideale mogelijkheid om de aansluitingsteffer te scoren, maar Celtic-goalie Rob Douglas was attent.

Bellamy bleef verwoed zoeken naar zijn eerste goal en in het begin van de tweede helft was het bijna zo ver. Zijn schot ging maar nipt over de lat. In de 69ste minuut werd de aanvaller dan toch beloond voor zijn inspanningen. Hij werd door Alan Thompson de diepte ingestuurd en de Welshman liet deze kans niet liggen. Celtic creëerde nog een paar kansen via McGeady en Laursen, maar kwam niet meer tot scoren. Hibernian daarentegen wel. In blessuretijd kon Guillaume Beuzelin een voorzet van Amadou Konte afronden.

Door deze overwinning en ook mede door het 1-1 gelijkspel van de Rangers tegen Iverness, wordt Celtic virtueel leider in de Scottish Premier League. Ze hebben nog altijd vier punten achterstand op hun aartsrivaal, maar hebben ook twee wedstrijden minder gespeeld. Hibernian blijft ondanks het verlies derde, maar volgt al op 21 punten van Celtic en 25 van de Rangers.