Porto blameert zich tegen Nacional

Champions League-winnaar FC Porto heeft zich gisteren op eigen veld zwaar geblameerd tegen het bescheiden Nacional Funchal. In het eigen Estadio do Dragão werd met maar liefst 0-4 verloren.

De nummer twaalf van de Portugese Superliga kende een droomstart toen Fidalgo al na drie minuten wist te scoren. Na de rust scoorde de club uit het bloemeneiland Madeira in twee minuten tijd de 0-2 en 0-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld maar Nacional scoorde nog de 0-4 waardoor het nog meer zout in de wonde strooide.

Door de nederlaag loopt Porto de kans om drie punten achter Benfica te komen. De club uit Lissabon moet dan wel zelf nog zien te winnen van Gil Vicente. Sporting Lissabon kan dan weer op gelijke hoogte komen van Porto als het Penafiel opzij zet.