Liverpool kan Everton uit kampioenenbal houden

Liverpool kan Everton uit kampioenenbal houden
Foto: © SC

De eerste vier van de Premier League mogen naar de Champions League. Chelsea, Manchester United en Arsenal zijn nu al zeker van een plaatsje in de editie van volgend seizoen. Ook voor Everton ziet het er goed uit. De Toffees staan twaalf punten voor op Liverpool en Bolton en lijken de vierde plaats te gaan grijpen. 

De kans dat Liverpool Everton nog bijhaalt in de Premier League lijkt bijzonder klein, toch kunnen de Mighty Reds hun buren op een andere manier de loef afsteken. Als Liverpool de Champions League dit seizoen wint, zou de club eventueel de plaats van Everton mogen innemen. De FA moet dan een aanvraag indienen om Liverpool te laten deelnemen in plaats van Everton. De Uefa zou zo'n verzoek dan automatisch goedkeuren.

Normaal levert het winnen van de Champions League dat land gewoon een extra plaatsje op in de volgende editie als de winnaar zich niet automatisch kwalificeert via de competitie. In de reglementen staat echter dat er maximaal vier deelnemers kunnen zijn per land. De nummer vier uit de competitie moet dan aantreden in de Uefa Cup. Dit zou betekenen dat Everton met een enorme kater zou zitten als Liverpool de Champions League zou winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties