Aalborg klopt Silkeborg makkelijk

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Aalborg klopt Silkeborg makkelijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 20e speeldag in de Deense Superligaen klopte Aalborg BK op eigen veld Silkeborg met 3-1. Aalborg mag hierdoor na het knappe gelijkspel van vorige week bij leider Brøndy van een gelukte voorjaarsstart spreken. De tweede wedstrijd van vandaag, het duel tussen Herfølge en Viborg, eindigde op een 1-1-gelijkspel.

Kort na het halfuur opende Rasmus Würts, die net zijn eerste uitnodiging voor de Deense nationale ploeg kreeg, de score voor Aalborg. Op het uur zorgde Martin Ericsson voor de 2-0: de Zweedse topscorer van Aalborg lobte de bal over de bezoekende doelman Ipsen. Even leek de spanning nog terug te komen, toen Mattias Thylander milderde tot 2-1. Dichter kwamen de bezoekers echter niet meer, en in de slotminuut nam Martin Ericsson met zijn tweede van de dag alle twijfel weg.

In de andere wedstrijd was het wachten tot de 64e minuut vooraleer de brilscore van het bord verdween: Gravesen bracht Herfølge op voorsprong, en dit doelpunt leek lange tijd voldoende te zijn voor de zege. De jonge Viborg-aanwinst Jose Mota zorgde met zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden voor Viborg in de slotfase echter voor de gelijkmaker. De overige wedstrijden vinden morgen plaats.


Superligaen, 20e speeldag:

19-03
Aalborg BK - Silkeborg  3-1
Herfølge BK - Viborg FF  1-1

20-03
FC Midtjylland - Odense BK  15:00
Aarhus GF - FC Nordsjælland  15:00
FC Kopenhagen - Randers FC  15:00
Esbjerg - Brøndby  17:30

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties