Ferguson noemt Queiroz als mogelijke opvolger

Tom Ceusters
| 0 reacties
Ferguson noemt Queiroz als mogelijke opvolger
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sir Alex Ferguson, sinds 1986 manager van Manchester United, ziet in assistent Carlos Queiroz zijn gedroomde opvolger. Volgens de Schot heeft Queiroz, terug bij Manchester United na een korte termijn als hoofdtrainer bij Real Madrid, voldoende ervaring en intelligentie om het grootste team uit Manchester in de toekomst te gaan leiden. Ferguson roemt ook de technische kennis van z’n Portugese rechterhand en vooral diens uitgebreide talenkennis, een kwaliteit die uitstekend van pas komt in de smeltkroes van nationaliteiten die een hedendaagse topclub meestal is.

Wil dat zeggen dat Sir Alex eerstdaags de handdoek in de ring zal gooien? Allerminst. Drie jaar geleden overwoog Ferguson het voetbal vaarwel te zeggen, maar op aandringen van zijn vrouw ging hij toch door. De contractverlenging van toen loopt deze zomer af, maar de club en Ferguson kwamen al overeen om er nog een extra jaar aan toe te voegen. Ook daar zou het echter niet bij blijven, zo liet de Manchester-manager optekenen in het Portugese blad Visao: "Natuurlijk wil ik langer bij United blijven: we zijn bezig met de uitbouw van een schitterend nieuw team! We hebben enkele van ’s werelds grootste talenten en enkele youngsters met een veelbelovende toekomst in onze rangen. Waarom zou ik met pensioen gaan?"

"Soms vraag ik me af: heb ik nog wel genoeg energie? Maar dan kijk ik rond en zie ik zakenmannen van over de 80, boordevol energie en kracht, die blijven werken. Als zij dat kunnen op hun tachtigste, waarom zou ik het dan niet kunnen op mijn leeftijd?", aldus de 63-jarige Schot.

Manchester United won onder Ferguson de Champions League, de Beker der Bekerwinnaars, 8 Premier League-titels, 5 FA Cups en 1 League Cup.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties