Analyse KVSK United volgende speeldag al kampioen?

Niels Hendriks
| 0 reacties
KVSK United volgende speeldag al kampioen?
Foto: © SC

Door de nederlaag van OH Leuven kan leider KVSK United volgende speeldag al de titel pakken. De Limburgers wonnen zaterdag hun partij waardoor ze al dertien punten voorsprong op hun dichtste achtervolgers uit Leuven.

OH Leuven ging zondagnamiddag voor de vijfde maal dit seizoen ten onder. Het verloor op eigen veld van WS Woluwe met 0-2. Woluwe springt door deze zege over Sprimont en Walhain naar een mooie vierde stek. KVSK United deed zaterdagavond in Charleroi wat het moest doen. De autoritaire leiders wonnen zuinig met 0-1 van de Karolo's zodat ze eventueel volgende speeldag tegen Tongeren de titel kunnen vieren. Ondanks deze zege en een serieuze optie op de titel bleven de spelers van United na de wedstrijd muisstil in de kleedkamers uit respect voor Christophe Delande. De moeder van de centrale middenvelder verkeert in een kritieke toestand en de spelersgroep leeft met hem mee. 

SK Tongeren dat al zes wedstrijden niet meer gewonnen had knoopte eindelijk nog eens aan met een zege. De Limburgers versloegen UR Namen met 4-0. De Eburonen zullen hun provinciegenoten uit het Noorden de titel alvast niet cadeau doen. Sprimont moest zondagnamiddag zijn meerder erkennen in KVK Tienen. Door deze nederlaag zakt Sprimont naar de zesde plaats. Ook Walhain slaagde er niet in om de drie punten thuis te houden, het ging zelfs met 1-3 ten onder tegen Francs Borians. De ontmoeting tussen Diegem Sport en Kelmis werd een 2-2 gelijkspel.

In de degradatiestrijd neemt Kermt-Hasselt een serieuze optie op de redding. De fusieploeg ging in Bocholt met 1-2 winnen. Veldwezelt deed het heel wat minder goed, ze verloren zaterdagavond met 0-2 van Seraing. Hierdoor komen Les Tigres op amper één punt van Excelsior.

Uitslagen
Sprimont - KVK Tienen 1-2 ==> lees verslag
Charleroi - KVSK United 0-1 ==> lees verslag
Veldwezelt - Seraing 0-2
Bocholt VV - Kermt-Hasselt 1-2
Diegem Sport - Kelmis 2-2
KSK Tongeren - UR Namen 4-0 ==> lees verslag==> lees interview Delbrouk
Walhain - Francs Borains 1-3
OH Leuven - Woluwe 0-2 ==> lees verslag
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties