Schalke reeds leider af

Lang hebben ze in Gelsenkirchen geen plezier beleefd aan hun leiderschap.

Tegen het laag geklasseerde Mainz 05 ging het reeds mis. Na een zinderende eerste helft leidde de thuisploeg met 1-0, een doelpunt na twintig seconden door Gerber, een uitstekende doelman Rost en verdediger Lincoln verhinderden erger.

Na de koffie kregen de bezoekers wel het meeste balbezit maar ze moesten tot de 71e minuut wachtten toen de ref na een fout op Oude Kamphuis naar de stip wees. Lincoln zette de strafschop feilloos om.
Toch slaagde de thuisploeg er nog in om nog eens terug te komen en Thurk zorgde met zijn treffer voor de verdiende zege.

Zo is nog maar eens gebleken dat Schalke moeilijk met druk kan omgaan, Bayern neemt de leiding na één week terug over.

Stuttgart boekte een zuinige zege tegen Freiburg, Babbel scoorde in de 20e minuut het enige doelpunt van de partij.