Valencia en Sevilla winnen nog eens

Tonnelier Caroline

Na een mindere periode knoopten Valencia en Sevilla deze namiddag opnieuw aan met de overwinning.  De landskampioen haalde het op eigen veld van Getafe, terwijl Sevilla met het kleinste verschil ging winnen bij Mallorca.  Racing Santander was de beste in de zespuntenwedstrijd tegen Numancia en haalde het met 2-3.
Getafe haalde eerder deze week zijn allereerste uitoverwinning van het seizoen (bij Athletic) en begon dus met goede moed aan de partij tegen en in Valencia.  Die hoop werd na een half uur spelen echter de kop ingedrukt, toen een goed spelende thuisploeg op voorsprong kwam via Rufete.  Vijf minuten later verdubbelde Di Vaio zelfs de score.  De bezoekers bleken niet in staat de verdediging van Valencia te verontrusten en kregen na een kwartier in de tweede helft een nieuwe opdoffer te verwerken.  De scheidsrechter wees naar de stip na een duel tussen doelman Aragoneses en Aimar.  Mista zette de strafschop feilloos om.  In de 74e minuut kon Pernía de eer nog redden voor Getafe.  Vanop bijna 35 meter trapte hij schitterend voorbij Cañizares.
Net als Valencia bakte ook Sevilla er de voorbije weken weinig van.  Na een beschamende 2 op 15 was de ploeg weggezakt naar de zevende plek.  Tegen degradatiekandidaat Mallorca hadden de Andalusiërs de hulp nodig van de scheidsrechter om een nipte 0-1 overwinning te behalen.  Op het einde van de eerste helft kende Pino Zamorano de bezoekers een strafschop toe na een vermeende fout op Baptista, die de 11-meter zelf binnentrapte.  In diezelfde fase kreeg De Los Santos ook nog zijn tweede geel wegens protest.  Mallorca kon niet meer reageren in de tweede helft.  De spelers van de thuisploeg waren van slag door het verlies van ploegmaat Arango, die iets voor de strafschopfase moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis nadat hij in botsing kwam met Javi Navarro.  De Venezuelaan bleef liggen en even werd gevreesd voor zijn leven, maar dat bleek niet in gevaar te zijn.  Het enige wapenfeit in de tweede periode was nog de rode kaart van Baptista in de slotminuut.
Racing Santander heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd tegen de degradatie.  Het won met 2-3 op het veld van rode lantaarn Numancia, voor wie de situatie stilaan uitzichtloos wordt.  De thuisploeg begon aanvallend aan de wedstrijd en kwam al na vier minuten op voorsprong via Pablo Sanz.  Twintig minuten later zorgde Regueiro met een prachtig doelpunt echter voor de gelijkmaker.  De hekkensluiter kwam vijf minuten voor de rust opnieuw op voorsprong via Tarantino, maar nog voor de pauze maakten de bezoekers alweer gelijk.  Aganzo kon profiteren van laks verdedigen van de thuisploeg.  In het begin van de tweede helft kwam Racing voor het eerst op voorsprong na een nieuwe defensieve fout van Numancia.  Arizmendi mocht alleen op doelman Juanma afgaan en faalde niet.  In de slotfase werkte Numancia-verdediger Juanpa zijn frustraties uit op Morán en kreeg daarvoor terecht rood.