Ook Capellen trekt klacht in tegen Denderhoutem.

Hans Valcke
| 0 reacties
Ook Capellen trekt klacht in tegen Denderhoutem.
Foto: © SC

De vroeger bij de KBVB ingediende klacht tegen Verbroedering Denderhoutem (opstelling van Henri Munyaneza) die normaliter moet worden behandeld op de zitting van het Sportcomité - 3de kamer van woensdag 23-03-2005 wordt door R. Cappellen FC ingetrokken.

Het bestuur van R. Cappellen FC wenst, zoals eerder al aangegeven in hun ingediend verzoekschrift, er principieel de voorkeur aan te geven om de competitie louter sportief te laten verlopen, iets wat uiteraard moet worden toegejuicht.

Ook wil het Cappellen-bestuur benadrukken dat het enkel hun bedoeling was om duidelijkheid te bekomen omtrent de kwalificatie van de speler en dat zij deze duidelijkheid op het ogenblik van hun klacht nog niet, maar thans wel, hebben kunnen verkrijgen via de motivatie van de uitspraak van het Beroepscomité van 4-03-2005 die zij uiteraard tenvolle wensen te respecteren.

Het Verbroedering-bestuur is uiteraard verheugd om op deze wijze een definitief punt te kunnen zetten achter deze zaak die nogmaals heeft aangetoond dat zij ten gronde op niets berustte en in feite enkel maar kon worden veroorzaakt door een ontoereikende onderlinge communicatie waarbij de grens tussen "openbaarheid van bestuur" en "de bescherming van de privacy van de spelers" niet altijd duidelijk door iedereen werd gerespecteerd.

Verbroedering zal zoals aangekondigd eerstdaags, in het hogere belang van het voetbal, een structureel initiatief nemen om via een betere onderlinge communicatie tussen clubs, KBVB en de andere openbare besturen dergelijk extra-sportieve strubbelingen naar de toekomst toe trachten te voorkomen.


Met sportieve groeten,
Herman Stijlemans 
Sportief directeur Verbroedering Denderhoutem

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties