Baldini weg bij Roma

Baldini weg bij Roma
Foto: © SC

Franco Baldini heeft zijn ontslag gegeven als sportief directeur van AS Roma. In tegenstelling tot in december aanvaardde het bestuur van de Romeinse ploeg het ontslag, al was dat met veel tegenzin. Baldini houdt zichzelf verantwoordelijk voor de slechte positie van Roma door verkeerde aankopen die hij verricht heeft.

Eén van die aankopen is Mido. De Egyptenaar werd slechts op de valreep deze zomer binnengehaald, maar kon zich nooit bewijzen. Deze winter werd hij voor 18 maanden uitgeleend aan Tottenham Hotspur. Een tweede verkeerde aankoop is die van Philippe Mexes. Op het eerste gezicht leek er iets aan de hand tot dat bleek dat de Fransman al een contractverlenging had getekend bij zijn ex-club Auxerre. Mexes werd voor zes weken geschorst en Roma moest een schadvergoeding aan de Franse club betalen. 

Baldini stond deze zomer echter op het punt om een nog grotere fout te maken. Vincenzo Montella stond op transferlijst nadat hij een volledig seizoen geblesseerd was. Gelukkig voor Roma meldde er zich geen enkel club. Montella is namelijk momenteel topschutter in de Serie A.

Baldini wordt nu in verband gebracht met Inter Milan waar hij dezelfde functie zou krijgen als diegene die hij bij AS Roma uitoefende.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties