Uitstekende zege Kaapverdische Eilanden

Ward Bollen

De Kaapverdische Eilanden hebben een uiterst verrassende maar ook belangrijke zege geboekt op de zesde speeldag van hun WK-kwalificatie. De eilandbewoners wonnen met 1-2 in Burkina Faso.

Bij Burkina Faso een aantal bekende namen in de opstelling: Lamine Traoré (Anderlecht), Dagano (ex-Genk), Mamadou Kere (Charleroi) en Patrick Zoundi (Lokeren). De Kaapverdische Eilanden zetten een goede organisatie op poten en dat leidde uiteindelijk tot een knappe zege. Carlos Brito zorgde in de 53ste minuut voor de verrassende 0-1, maar Moumou Dagano, de ex-speler van GBA en KRC Genk lukte de gelijkmaker. Toen iedereen al tevreden was met een draw scoorde opnieuw Carlos Brito twee minuten voor affluiten de winnende treffer. Wat volgde was een spontane vreugdeuitbarsting bij de bezoekers uit Kaapverdië.

Door deze zege houdt Kaapverdië zelfs kans op deelname aan het WK volgende zomer in Duitsland. Een plaats op de Africa Cup 2006 is ook zéér dichtbij.