Berlijn verliest, Gladbach gelijk

Hertha Berlijn heeft ook na dertig jaar niet kunnen winnen in het Westfalenstadion.

Zonder Jan Koller begon de thuisploeg aarzelend aan de wedstrijd, de bezoekers waren de eerste twintig minuten het meest in balbezit maar meer dan een klein kansje bracht dit niet op.
Inde 24e minuut kopte Ewerthon na voorzet van Smolarek de 1-0 binnen, tien minuten later scoorde Smolarek op aangeven van uitblinker Kringe.
Na de koffie kon Friedrich nog tegenscoren maar de beste kansen waren nog voor de Borussen die echter moesten bibberen tot aan het eindsignaal, 2-1.

Voor Monchengladbach breken nog zware tijden aan, het zag er nochtans goed uit toen Jansen er in de 52e minuut 2-0 van maakte, voordien had Kluge gescoord.
De bezoekers uit Bochum gaven zich echter niet gewonnen en Lokvenc zorgde voor de aansluitingstreffer, in de slotminuut was Meichelbek de ongelukkige die de bal in eigen doel werkte, 2-2.
Van Kerckhoven en Daems maakten de negentig minuten rond, Thijs werd vervangen na 75 minuten door Demo, Sonck kwam niet aan de bak maar wel werd Heinz terug opgevist.
Volgende week moeten de Fohlen naar Bayern.