Analyse Weer wat spanning in de Premier League

Yves Dekoning
| 0 reacties
Weer wat spanning in de Premier League
Foto: © SC

Dat Chelsea afgetekend kampioen zal spelen is voor iedereen duidelijk, maar op enkele andere fronten laait de spanning weer op. De strijd voor de tweede plaats draait uit op een duel tussen Manchester United en Arsenal. Plaats vier in de Champions League is het doel van Everton en Liverpool. Voor de Europese tickets komen nog een resem clubs in aanmerking. Onderaan lijkt Norwich een vogel voor de kat, maar wie de Canaries zal vergezellen naar The Championship is nog helemaal niet zeker. 


De titelstrijd

Chelsea blijft autoritair aan de leiding nadat het 1-3 ging winnen in Southampton. De Blues mogen de champagne al gaan bestellen. Ze tellen dertien punten voorsprong op Arsenal en Manchester United. De oude rivalen delen de tweede plaats nadat de Mancunians op eigen veld geen afstand konden nemen van Blackburn. Bij Arsenal scoorde Thierry Henry een hattrick tegen Norwich. De Gunners wonnen uiteindelijk met 4-1 van de rode lantaarn. 


De Champions League

Everton leek lange tijd op weg naar de belangrijke vierde stek, maar voelt de adem van Liverpool in de nek. De Mighty Reds wonnen met 1-0 de topper van Bolton. Igor Biscan scoorde vlak voor tijd de verlossende treffer. De Toffees lieten een dure steek vallen in West Brom (1-0). Hierdoor heeft Everton nog één punt meer dan Liverpool. 


De Uefa Cup

De tickets voor de Uefa Cup liggen nog voor het grijpen. Bolton verloor van Liverpool en krijgt een hoop ploegen in zijn kielzog. Middlesbrough volgt op één punt nadat het drie felbevochten punten meegraaide in Crystal Palace (0-1). Eén punt verder vinden we Charlton terug. De Addicks speelden 2-2 gelijk tegen Manchester City. In blessuretijd kon Chris Perry nog een punt grijpen voor Charlton. City mag de Europese hoop nu wel opbergen. Tottenham en Aston Villa zijn wel nog in de running. Tottenham behaalde een gelijkspel (1-1) in Birmingham. Aston Villa bezorgde Newcastle een enorme kater. De 0-3 kwam zo hard aan bij de Magpies dat Lee Bowyer en Kieron Dyer tegen elkaar begonnen te vechten. Over en out voor het ambitieuze Newcastle.   


De degradatiestrijd

Onderaan lijkt het lot van Norwich bezegeld. De Canaries kregen een pandoering van Arsenal (4-1). Ze tellen nu zes punten minder dan Crystal Palace. Na het nipte verlies tegen Boro (0-1) staat Palace voorlaatste. In de Premier League degraderen de laatste drie ploegen. Southampton en West Brom parkeren op de derde rode plaats. Beiden bezitten één schamel puntje meer dan Palace. De Saints gingen 1-3 ten onder tegen leider Chelsea. Albion won wel van Everton (1-0) en deed dus de beste zaak dit weekend. Portsmouth heeft enige ademruimte, ondanks de nederlaag in Fulham (3-1). Ook Blackburn hoeft zich voorlopig weinig zorgen te maken. Het punt dat op Old Trafford werd behaald (0-0) is wel welkom. Birmingham ten slotte hield één punt thuis tegen Tottenham (1-1) en mag zich opmaken voor een rustig seizoenseinde.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties