Trainers STVV en Genk zagen andere matchen

Yves Dekoning

Tijdens de persconferentie na het duel tussen Sint-Truiden en Racing Genk deden beide trainers verhaal. René Vandereycken moest toegeven dat de zege niet logisch was. "In voetbal is niets logisch." Toch vond hij dat zijn Genk verdiend gewonnen had. In het begin waren zijn mannen té aanvallend aan het spelen waardoor Sint-Truiden kansen kreeg. Vandereycken erkende dat ze toen een paar keer goed wegkwamen. De tweede helft vond hij een stuk beter. STVV moest komen en werkte met de lange bal. Dat was een kolfje naar de hand van zijn kopbalsterke verdedigers. De Genktrainer zag zijn ploeg zelfs kansen creëren om vlot met drie of vier doelpunten verschil te winnen.

Over zijn verwijzing naar de tribunes was René Vandereycken kort. Hij had zich wat boos gemaakt en de grensrechter bleef aandringen dat hij moest gaan zitten. De starre trainer vond dat hij in zijn recht was, dat zoiets niet moet. Hij mag in de neutrale zone staan. Dat hij naar de tribunes moest vond hij dan ook onrechtvaardig.

Volgens Eddy Raymaekers zat de vork iets anders in de steel. Hij was duidelijk een licht geïrriteerd door de hautaine houding van zijn collega en verklaarde dat de wedstrijd voor de rust al beslist had kunnen zijn. Genk had één kans en scoorde, STVV had gewoon pech. Het had bij rust al 3-1 moeten staan. Ook zag hij een andere tweede helft dan Vandereycken. Zijn Kanaries gaven wel meer ruimte weg, en Genk had meer balbezit, maar kansen had hij niet gezien. Hij had dan ook een dikke pluim over voor zijn mannen, ze hadden een heel goede match gespeeld. De uitslag was wel ontgoochelend. "Sint-Truiden had minstens een punt verdiend."

Sint-Truiden is op weg naar de redding, maar ze zijn er nog niet. Voor trainer Raymaekers moet dat punt per punt gebeuren. "Als ze efficiënter afwerken wordt het behoud verzekeren geen probleem, anders wel." Raymaekers zit beseft dat het nog lange weken zouden kunnen worden.

Ook voor Racing Genk zal het nog zwaar worden. Vandereycken denkt nog niet aan het klassement of de beker in verband met Europees voetbal. Hij bekijkt het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. "We willen elke match winnen!"