Panathinaikos alleen leider na derbywinst

Panathinaikos alleen leider na derbywinst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olympiakos heeft in de Griekse hoogste klasse haar leiderspositie verloren. Tot voor de 25ste speeldag stond de ploeg uit havenstad Piraeus samen met Panathinaikos op kop van het klassement. AEK Athene volgde op één punt.
 
Dit weekend stond de absolute topper en derby op het programma; Panathinaikos ontving in eigen huis medeleider Olympiakos. De thuisclub won met het kleinste verschil. AEK deed ook wat het moest doen en versloeg PAOK met 2-0.
 
Michalis Konstantinou (foto) knikte één minuut voor rust op voorzet van Ioannis Goumas de 1-0 voor Panathinaikos tegen de touwen. Rivaldo kwam net na het uur nog dicht bij de gelijkmaker voor Olympiakos, maar het bleef 1-0 waardoor Panathinaikos alleen leider wordt, Olympiakos wordt derde.
 
Allesandro Soares maakte tien minuten voor én tien minuten na de pauze een doelpunt voor AEK Athene tegen PAOK, waardoor AEK over Olympiakos naar de tweede plaats wipt.
 
Panathinaikos telt nu 53 punten, AEK volgt op één punt. Olympiakos heeft drie punten minder dan de leider en zeven meer dan Xanthi, dat vierde staat. Zoals bijna elk seizoen gaat de titelstrijd tussen Panathinaikos, Olympiakos en AEK Athene.
 
De strijd om de kampioenstitel is dus nog lang niet over. Panathinaikos zit net als vorig seizoen goed op schema, maar moet nog naar AEK Athene en PAOK.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties