Analyse Assyriska debuteert met nederlaag

Nils Vanbellingen
Assyriska debuteert met nederlaag

Assyriska heeft zijn allereerste seizoen in de Allsvenskan, de Zweedse eerste klasse, niet kunnen inzetten met een stunt. Het verloor thuis met 1-2 van Hammarby IF. Aubynn en Furuseth-Olsen zorgden voor de bezoekende doelpunten, Hamzo milderde voor de thuisploeg.

Na een zwakke eerste 25 minuten schoot Hammarby plots wakker: eerst zette Jeffrey Aubynn met een knap schot de 0-1 op het bord, en amper vijf minuten later verdubbelde Petter Furuseth-Olsen op voorzet van diezelfde Aubynn de score. Assyriska herpakte zich in de tweede helft en dat resulteerde in de aansluitingstreffer: Dani Hamzo passeerde doelman Ante Covic en schoot het eerste doelpunt van de vluchtelingenploeg in de Allsvenskan tegen de netten. De thuisploeg ging daarna moedig op zoek naar de gelijkmaker, maar moest kort na het uur met tien verder toen de sterk spelende Kabba Samura met een tweede geel het veld af moest. Assyriska bleef drukken, maar kon doelman Covic niet echt meer in gevaar brengen.

Zondag al begon bekerwinnaar DjurgÃ¥rden met een zege aan het nieuwe seizoen, dankzij de late winnende treffer van Fredrik Stenman tegen nieuwkomer BK Häcken. Bij DjurgÃ¥rden was het vooral uitkijken naar verse aanwinst Ibrahim Ba: de Franse ex-international toonde dat hij technisch nog steeds voor slechts weinigen hoeft onder te doen. Bij Häcken kwam Stig Tøfting niet van de bank. Zaterdag al won Göteborg de topper bij Malmö met 1-2.