Voetbaloverzicht CANAL+ 6 tot 11 mei

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voetbaloverzicht CANAL+ 6 tot 11 mei
Foto: © SC

Deze week geven we u opnieuw de volledige voetbalprogrammatie van CANAL+. Het start vrijdag al, met het duel tussen Bergen en Club Brugge. Daarnaast zijn er ook topaffiches als AC Milan - Juventus Turijn, Manchester United - Chelsea en Valencia - Barcelona.

Vrijdag 6 mei om 20u10 op CANAL+BLAUW
JUPILER LEAGUE: BERGEN – CLUB BRUGGE

Brugge kan dit weekend kampioen worden. Een zege op het veld van rode lantaarn Bergen volstaat. Maar de Henegouwers zullen hun vel duur verkopen, want zij strijden voor het behoud. Bergen – Club Brugge, met commentaar van Gui Polspoel en Eddy Snelders. Lijninterviews: Niko Lainé en Robin Janssens. Tactische analyse: Wim De Coninck.

Zaterdag 7 mei om 15u55 op CANAL+BLAUW
PREMIER LEAGUE: M’BROUGH - TOTTENHAM

Middlesbrough en Tottenham doen nog allebei mee voor de zevende plaats. Een plaats die recht geeft op Europees voetbal. Het onderling duel nu zaterdag zal hoogstwaarschijnlijk beslissend zijn. Boro – Spurs, met commentaar van Wim Heidbüchel.

Zaterdag 7 mei om 17u55 op CANAL+BLAUW
BUNDESLIGA: HERTHA BERLIJN - WOLFSBURG

Erik Gerets mag al beginnen denken aan z’n zomervakantie. Voor Wolfsburg is er niks meer te winnen of te verliezen. Hertha Berlijn doet nog wel mee voor de Europese plaatsen: Uefacup ok, maar Champions League zou beter zijn. Hertha – Wolfsburg, met commentaar van Carlo Wilmots.

Zaterdag 7 mei om 21u55 op CANAL+BLAUW
PRIMERA DIVISION: BETIS - SEVILLA

Het wordt hoog tijd dat Betis-voorzitter Ruiz de Lopera z’n spelers nog ‘ns wakker schudt. Of zwaait met vette winstpremies. Want Betis is het Europese pleit aan het verliezen. Maar in de stadsderby kunnen ze altijd iets meer, zeker nu FC ook mee hengelt naar die Europese tickets. Betis – Sevilla, met commentaar van Gui Polspoel.

Zaterdag 7 mei om 23u55 op CANAL+BLAUW
KICK+RUSH

In de Premier League zitten we intussen aan de zevenendertigste speeldag. Het belooft weer een warm avondje te worden, met enkele duels in echte kick&rush-stijl. M’brough neemt het op tegen Tottenham en Crystal Palace – Southampton is een waar degradatieduel. Bram Lambert kruipt in de stoel van presentator. De vlijmscherpe analyse komt van Hein Vanhaezebrouck. Kick+Rush, het beste magazine over de Premier League, nu zaterdag vijf minuten voor middernacht. Heruitzendingen zijn er zondag om 8u45 en 14u05.

Zondag 8 mei om 14u55 op CANAL+BLAUW
SERIE A: AC MILAN - JUVENTUS

Ze lossen elkaar van geen vin. We hebben het niet over een dichtbevolkte school kabeljauw, wel over AC Milan en Juventus. Nek aan nek naar de finishlijn die nog drie hindernissen. Drie hindernissen na het onderling duel, dat wel ‘ns doorslaggevend zou kunnen zijn. Milan – Juve, met commentaar van Niko Lainé.

Zondag 8 mei om 17u op CANAL+BLAUW
PREMIER LEAGUE: ARSENAL - LIVERPOOL

Wat als Liverpool de Champions League wint en niet bij de eerste vier in de Premier League eindigt ? Zijn de Reds dan automatisch geplaatst, ten koste van Everton, of is de afwezigheid van de winnaar geen echte devaluatie van het kampioenenbal ? Afwegingen die Uefa-voorzitter Lennart Johansson nog moet maken. Intussen probeert Liverpool het nog via de eigen competitie te klaren, te beginnen tegen Arsenal. Arsenal – Liverpool, met commentaar van Wim Heidbüchel.

Zondag 8 mei om 19u op CANAL+BLAUW
PRIMERA DIVISION: VALENCIA - BARCELONA

Barça kan kampioen worden in Valencia. Voorwaarde is wel dat Real zaterdag thuis verliest van Santander, en dat is onwaarschijnlijk. Bovendien strijdt Valencia nog volop mee voor de Champions League-tickets en recupereerden ze vorige week hun sterspeler Vicente. Drie kostbare punten op het spel, zowel voor Barça als voor Valencia. Commentaar is van Gui Polspoel.

Zondag 8 mei om 20u55 op CANAL+BLAUW
BUNDESLIGA: HAMBURG – M’GLADBACH

M’Gladbach zette vorige week een fikse stap richting behoud door Stuttgart te verslaan. Vooral de onverzettelijkheid van Nico Van Kerckhoven sprong in het oog. Die zal hij ook nodig hebben om Hamburg-spits en landgenoot Emile Mpenza af te stoppen. HSV – Gladbach, met commentaar van Carlo Wilmots.

Maandag 9 mei om 20u op CANAL+BLAUW
BVO

BVO is ons wekelijks buitenlands voetbaloverzicht. Robin Janssens fietst in een dik uur door de hoogtepunten van de Ligue 1, de Serie A, de Bundesliga, de Premier League en de Primera División:

SERIE A Overzicht vijfendertigste speeldag met oa AC Milan - Juventus en Brescia - Inter.

LIGUE 1 Overzicht vijfendertigste speeldag met oa Lyon – Bordeaux en Auxerre - Marseille.

PREMIER LEAGUE Overzicht zevenendertigste speeldag met oa Crystal Palace - Southampton en Man. United – West Brom.

BUNDESLIGA Overzicht tweeëndertigste speeldag met oa Hertha Berlijn - Wolfsburg en Hamburg – M’Gladbach.

PRIMERA DIVISION Overzicht vijfendertigste speeldag met oa Real Madrid - Santander en Valencia - Barcelona.

U krijgt ook nog een overzicht van ons rijk sportaanbod en natuurlijk de rubriek waar niemand genoeg van krijgt, het doelpunt van de week. En ook deze week drie heruitzendingen, dus kansen genoeg. Maandag om 22u55, en dinsdag om 18u en 23u.

Dinsdag 10 mei om 20u55 op CANAL+BLAUW
PREMIER LEAGUE: MAN. UNITED - CHELSEA

Een schitterende affiche, dat wel, maar helaas niet meer voor de titel. Die is voor Chelsea. Man. U knokt nog wel voor de tweede plaats, en wil deze prestigeslag voor eigen publiek absoluut winnen. Man U – Chelsea, met commentaar van Gui Polspoel.

Woensdag 11 mei om 20u55 op CANAL+BLAUW
PREMIER LEAGUE: ARSENAL - EVERTON

Op de eerste speeldag leek Everton een vogel voor de kat: één-vier-verlies tegen Arsenal. Nu is de vraag: houdt Everton de vierde plaats vast tot op het einde ? Schitterend seizoen voor de Toffees en een knagend revanchegevoel ten opzichte van de Gunners. Arsenal – Everton, met commentaar van Wim Heidbüchel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties