Nog geen akkoord over zeventiende plek

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Nog geen akkoord over zeventiende plek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren kwam de Profliga bijeen om te praten over het al dan niet houden van 18 clubs in eerste klasse. Indien Brussels zich straks sportief redt, maar geen licentie krijgt, stelt zich immers een probleem: met 18 clubs doorgaan, of het bij 17 clubs houden?

Als Brussels de competitie afsluit op een zestiende plek (of hoger), maar geen licentie krijgt van de bond, zakt de club naar derde klasse. Dat betekent dat er slechts zeventien clubs overschieten in eerste klasse. Volgens de reglementen komt er dan geen vervanger. Sint-Truiden en Bergen willen daar nu verandering in brengen. Zij willen de zeventiende in het klassement in dat geval toch in eerste laten spelen.


Sint-Truiden haalt vooral de financiële aspecten aan. Volgens de Kanaries zou een competitie met 17 clubs resulteren in een inkomstenverlies. Bergen tracht dan weer haar eigen vel te redden. De Draken staan momenteel op een degradatieplaats, maar hopen zich met een zeventiende plek alsnog te redden.

Tot een consensus kwam het gisteren niet. De clubs willen wachten tot de volgende vergadering, die na afloop van de competitie plaatsvindt. Het ziet er dus naar uit dat straks de competitie afloopt, zonder dat we weten wie volgend seizoen in eerste speelt en wie niet. Typisch Belgisch, als je het ons vraagt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties