Ajax wint weer

Jimmy Wouters

Vitesse-Ajax 0-2

Ajax won op het veld van Vitesse met 0-2. Hieroor verliest de thuisploeg de kans op Europees voetbal. Voor de rust viel er bitter weinig te beleven. Het enige hoogtepunt was een schot van Stijn Schaars dat de lat trof.

Na de koffie bracht Zdenek Grygera Ajax met een knappe kopbal op 0-1. Nauwelijks 5 minuten later kreeg Matthew Amoah vanop de stip de kans op de gelijkmaker, maar Stekelenburg redde. Ajax werd vervolgens beter. Tien minuten voor tijd resulteerde dat in de 2-0.  Met een hard schot bezegelde Rafael van der Vaart de partij en het lot van Vitesse.

Doelpunten: Zdenek Grygera (56.); Rafael van der Vaart (80.)

RKC Waalwijk-FC Den Bosch 2-0

FC Den Bosch staat na het verlies in Waalwijk nog altijd op de laatste plaats. De Bosschenaren hielden veel volk achter de bal en gaven het initiatief aan RKC. De bezoekers hielden voor rust stand, aar in de zestigste minuut moest de defensie toch capituleren. Anderlechtenaar Maarten Martens verschalkte met een knap schot FC Den Bosch-doelman Kris Mampaey. Nog een Belg, Thomas Vermaelen, deelde tien minuten met een rake kopbal het nekschuit uit aan Den Bosch.

Doelpunten: Maarten Martens (61.); Thomas Vermaelen (80.)

NEC-De Graafschap 3-0

NEC was in de Gelderse derby veel te sterk voor een tegenvallend De Graafschap. Het won op eigen veld eenvoudig met 3-0.

Zo stond het al na ene kleine 10 minuten spelen 1-0 dankzij Bart van den Eede. Vlak voor rust werd het via Boutahar nog 2-0. Na de koffie dikte weeral Boutahar tot 3-0 aan.

Door de nederlaag van FC Den Bosch staat De Graafschap nog altijd op de zeventiende plaats.

Doelpunten: Bart van den Eede (9.); Said Boutahar (42.); Said Boutahar (63.)