Analyse Anderlecht en ZW-Vlaanderen spelen finale

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Anderlecht en ZW-Vlaanderen spelen finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zoals meer dan een beetje werd verwacht bleven RSC Anderlecht en Zuid-West-Vlaanderen in de terugwedstrijden van de halve finale overeind. Meer zelfs, ze bleven net als in de heenmatch aan de winnende hand. Resultaat: beide spelen de Belgische bekerfinale.
 
RSC Anderlecht ging rustig van start temeer omdat Eva’s Kumtich genoodzaakt was het initiatief te nemen. Evident dat de bezoeksters het volle pond gaven hoewel echte doelkansen nauwelijks aan bod kwamen. Wanneer net op het kwartier Anneleen Segers, na een hoekschop, met een verschroeiend schot voorbij de Kumtichse doelvrouw knalde zat Anderlecht zo goed als op rozen.
 
Na de hervatting wisselde Kumtich van doelvrouw en kwam Sabrina Broos tussen de palen. Pas twee minuten op het veld of de thuisploeg maakte via Ann Puttemans een einde aan een geharrewar met de verdubbeling. En nauwelijks 120 seconden later plaatste Leen Wouters met een derde treffer het toetje op de taart zodat Anderlecht gemakkelijk naar de finale kon stevenen.
 
Op eigen veld startte Zuid-West in de hoogste versnelling tegen Oud-Heverlee Leuven. Dat deed blijkbaar de bezoekers pijn want na amper enkele minuten maakte Kimberly Vandenabeele de assist van Wendy Seynaeve koelbloedig af. En blijkbaar had OHL alle moeite om het opgelegde tempo op te vangen. Dat bleek na een kwartier wanneer ,,hazewind’’ Wendy Seynaeve op rechts wegstoof en aanvankelijk haar schot door OHL-doelvrouw Tania Vandenhouwe zag afgeweerd hoewel Ann Blauwblomme in de rebound de verdubbeling intikte. Halfweg deze eerste periode kende Zuid-West een pak meeval toen Vandenhouwe een poging van Seynaeve verijdelde maar de capriolerende bal alsnog in doel zag verdwijnen.
 
Desalniettemin wilde OHL zich nog niet gewonnen geven want op strafschop kon Nathalie Junius milderen. De thuisploeg bleek in ademnood terwijl OHL fors doorging. Overigens met succes want Fanny Kimpe zorgde voor een tweede tegentreffer. Het bleef tot aan rust een beklijvend spektakel want ook thuisspeelster Agneta De Keyser mocht een elfmeter trappen. Dat lukte haar echter niet en bovendien knalde Christine Saelens in de rebound torenhoog over.
 
De tweede helft had eigenlijk weinig om het lijf. Het tempo daalde naar bedenkelijke normen. Zuid-West opteerde voor voorzichtigheid en countervoetbal en dat gaf OHL de kans meer balbezit op te eisen. Alhoewel, het leverde  de bezoeksters slechts één zuivere kans op via Fanny Kimpe. Doelvrouw Celine Finet wist dit evenwel te neutraliseren. Uiteindelijk behaalde Zuid-West een verdiende zege en in zijn totaliteit een oververdiende finaleplaats. Meteen mag de West-Vlaamse club voor de tweede keer in zijn geschiedenis in het Koning Boudewijnstadion een greep te doen naar de Belgische beker.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties