Benfica is Portugees kampioen

K M

Benfica Lissabon heeft zich zonet gekroond tot de nieuwe Portugese kampioen. Het had genoeg aan één punt en dat punt werd behaald door het 1-1 gelijkspel op het veld van Boavista.

Benfica stond voor aanvang van deze laatste speeldag drie punten voor op aartsrivaal Sporting. Een gelijkspel op het veld van de tweede club uit Porto, Boavista, was genoeg voor de titel. In de 38ste minuut kwam het zelf op voorsprong door dat Simao een strafschop succesvol omzette. Nog geen vijf minuten later maakte Eder echter gelijk. Het kon Benfica echter niet deren, want Sporting had blijkbaar het verlies in de finale van de Uefa-Cup nog niet verwerkt. Op het moment dat Boavista de gelijkmaker tegen Benfica scoort, staat Sporting al 3-1 achter tegen Nacional.

Sporting komt vroeg in de tweede helft terug tot 3-2, maar daar stopte het dan ook. Tot overmaat van ramp werd het in de slotminuut zelfs nog 4-2. Stadsgenoot Benfica dus kampioen en dit zelfs met het 1-1 gelijkspel tegen Boavista. Door het verlies geeft Sporting ook zijn tweede plaats met rechtsstreekse plaatsing voor de Champions League weg aan Porto. Deze speelde thuis 1-1 tegen Academia, maar dankzij het punt hebben ze één punt meer dan Sporting. Sporting dus naar de voorrondes van de CL.

Braga en Vitoria Guimaraes zijn de Portugese vertegenwoordigers in de Uefa-Cup. Zij werden respectievelijk vierdes en vijfdes. Braga verloor op de slotdag met 2-1 op het veld van Moreirense, terwijl Vitoria 2-2 ging gaan gelijkspelen op het veld van de rode lantaarn, Beira-Mar.