Okocha en Ayegbeni kwamen niet opdagen

Ward Bollen
| 0 reacties
Okocha en Ayegbeni kwamen niet opdagen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Afrikaanse WK-kwalificatiewedstrijden, het blijft iets "speciaals" hebben. Ooit verloor Swaziland kansloos met 3-0 op de Kaapverdische Eilanden omdat door visumproblemen 6 van hun topspelers niet op het vliegtuig mochten stappen. Met 12 spelers arriveerden de Swazi's op Kaapverdië, waaronder 2 doelmannen. De achtergebleven spelers stonden met de tranen in de ogen toen de vlieger opsteeg zonder hun. Eindstand: 3-0 en uitgeschakeld na 1-1 in de heenwedstrijd.

Nog een voorbeeldje. Kenia maakte tot voor dit weekend nog alle kans op WK-deelname, een absolute primeur voor de Kenianen. Maar hun sterspeler Dennis Oliech vond het belangrijker om te "klagen" over 1700 US Dollar die hij nog te goed had van de federatie, terwijl het hoogst twijfelachtig is als hij daar wel recht op heeft. Resultaat? Oliech stapte niet op het vliegtuig voor de verplaatsing naar Guinea uit protest. Kenia verloor met 1-0 en mag het WK nu stilletjes aan vergeten. Je zou van minder woest worden. Ook Nigeria kwam afgelopen weekend aan de beurt. De Super Eagles moesten op verplaatsing bij Rwanda. Bondscoach Chukwu verwachtte z'n voltallige selectie op woensdag in de hoofdstad Lagos. Geen spoor echter van kapitein Jay-Jay Okocha (Bolton) en  Yakubu Ayegbeni (Portsmouth). De overige selectiespelers begonnen al met de voorbereidingen op het duel, maar na één dag nog steeds geen teken van de twee "vermisten". Ook na twee dagen (op vrijdag) nog geen informatie over notabene hun kapitein Okocha en aanvaller Ayegbeni. Bondscoach Chukwu weigerde te informeren waar de twee spelers uithingen, omdat hij vond dat ze zelf de federatie op de hoogte diende te brengen. Toen de selectie klaar was voor de trip naar Rwanda te maken was er nog steeds geen nieuws over het tweetal. Uiteindelijk speelde Nigeria 1-1 gelijk in Rwanda zonder Okocha en Ayegbeni en bracht het zo z'n WK-kansen in gevaar. Angola won en wordt nu eerste in de groep. Twee dagen na de match weet de Nigeriaanse federatie nog steeds niets. 

De trainer is niet mals: "We hebben hen niet nodig. Ze mogen naar de hel lopen. We zullen het doen met de jongens die we hebben zoals Kanu, Martins en Makinwa."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties