De poll: wie leverde de sterkste prestatie?

Yves Dekoning
| 0 reacties
De poll: wie leverde de sterkste prestatie?
Foto: © SC

Welke manager leverde het afgelopen seizoen het beste werk met zijn Engelse ploeg? Hiervoor kijken we best niet alleen naar de prestaties, maar ook naar het kapitaal waarmee moest gewerkt worden. 


Jose Mourinho kwam bij Chelsea aan en won meteen de League Cup. De Portugees zorgde ook voor de eerste titel in de Premier League in vijftig jaar. Een opmerkelijke prestatie, of zijn het vooral de miljoenen van Roman Abramovich die naar succes leiden? Hoe belangrijk was de input van Mourinho? In de halve finale van de Champions League liep het mis tegen Liverpool. 


Rafael Benitez wordt in Liverpool op handen gedragen. De Spanjaard behaalde met Valencia al grote successen en probeert dit nu over te doen met de Mighty Reds. Hij haalde alvast de Champions League binnen. Liverpool verloor wel de finale van de League Cup (tegen Chelsea) en eindigde op een teleurstellende vijfde plaats in de Premier League. Wat is het belangrijkste, die vijfde zege in de Champions League of de mindere prestatie in de Premier League?


David Moyes begon het seizoen met Everton als degradatiekandidaat. Hij verloor halfweg uitblinker Thomas Gravesen aan Real Madrid, maar hield toch de vierde plaats vast. Moyes loodste met een beperkt budget en een bescheiden kern Everton naar een plaatsje in de voorrondes van de Champions League. Een op zijn minst opmerkelijke prestatie die hem in Engeland de award 'Manager of the Year' opleverde.


Bryan Robson bracht het onmogelijke voor elkaar. West Bromwich Albion was degradatiekandidaat nummer één en parkeerde heel het seizoen op de laatste plaats. Toch wist hij zijn club op de laatste speeldag alsnog te redden. 


Stuart Pearce volgde Kevin Keegan op als manager van Manchester City en nam de club op sleeptouw. Hij boekte op enkele maanden tijd acht plaatsen winst en greep slechts nipt naast Europees voetbal. Hij heeft de City-trein eindelijk weer op de rails gekregen. 


Arsene Wenger haalde met zijn Arsenal dit seizoen 83 punten. Dat volstond niet voor de titel, maar leverde wel de tweede plaats op. Hij won met de Gunners ook de FA Cup. Na strafschoppen werd aartsrivaal Manchester United verslagen. Niet slecht met een verjongd elftal.


Sir Alex Ferguson draait ook nog altijd mee. De kranige Schot greep met Manchester United de derde plaats, maar verloor de finale van de FA Cup. Ook de Champions League werd een ontgoocheling voor Ferguson. Op papier beschikt hij weer over een enorm sterk elftal, maar de prestaties lijken net niet voldoende voor een topclub.



Stemmen kan in de poll links.






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties