Beveren onderuit tegen Lille

Anthony Van der Planken

Beveren ging gisteren eervol onderuit tegen de Franse vice-kampioen Lille OSC. De wedstrijd eindigde met een 2-0 verlies voor de Oost-Vlamingen.

Het begin van de wedstrijd verliep nochtans niet van een leien dakje. Al na drie minuten scoorde Moussilou de openingstreffer. Met een prachtige lob klopte hij keeper Copa. Beveren liet via enkele knappe combinaties van zich spreken, maar niettemin wisten de Fransen veel mooiere kansen bijeen te voetballen. Beveren mocht van geluk spreken dat Copa zo goed keepte, want anders had de ruststand wellicht veel hoger gelegen. Op slag van rust kreeg Sanogo een ideale kans op de gelijkmaker. De Ivoriaan stuitte echter op doelman Malicki. In de rebound schoot Diallo onbegrijpelijk naast.

Lille veranderde de helft van zijn elftal tijdens de rust, maar dat betekende zeker geen verzwakking voor de Franse vice-kampioen. In de 55e minuut
wist
Debuchy de score te verdubbelen. De thuisploeg kreeg nog kansen, maar hield het uiteindelijk bij 2-0.