Inter wint van Milan en Juve

K M

Internazionale heeft de vijfde editie van de Trofeo Tim gewonnen. Dit is een tornooi waarin Inter, AC Milan en Juventus Turijn wedstrijden met een lengte van 45 minuten tegen elkaar spelen. De Nerazzurri hebben het tornooi al vier keer van de vijf gewonnen.

De eerste partij was het duel tussen de twee stadsgenoten waarbij Christian Vieri zijn debuut voor AC Milan maakte. De wedstrijd eindigde op 0-0, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Inter won die met 5-4 dankzij het falen van Massimo Ambrosini.

De tweede wedstrijd was die tussen AC Milan en kampioen Juventus. Het was de meest aangename partij van de drie die gewonnen werd door de Rossoneri met 2-1. Christian Vieri scoorde vanop de stip, in twee keer, en ook Rui Costa vond de weg naar het net. David Trezeguet maakte de eerredder voor Juve.

In de laatste wedstrijd tussen Juventus en Inter was de eerstgenoemde de betere ploeg. Toch won Internazionale met 1-0 dankzij een doelpunt in de 43ste minuut van Obafemi Martins. Met deze overwinning haalde men ook de Trofeo Tim binnen. Na de wedstrijden waren alle drie de trainers tevreden over wat ze gezien hadden, maar benadrukten ze ook dat er niet te veel aandacht aan deze resultaten moet geschonken worden.