Brondby met een been in 3e voorronde

Nils Vanbellingen

Brøndby IF heeft in zijn heenwedstrijd van de tweede voorronde in de Champions League met 0-2 gewonnen bij het Georgische Dinamo Tbilisi. Morten Skoubo en Johan Elmander scoorden de goals voor de Deense kampioen. Tbilisi moest meer dan een helft met tien aan de bak nadat een van zijn spelers tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Dinamo Tbilisi begon nochtans het sterkst aan de wedstrijd: de Georgiërs drukten Brøndby terug en creëerden een aantal kansjes. Na een kwartier nam Brøndby de wedstrijd echter in handen. Skoubo was er na 36 minuten al erg dichtbij, maar de Tbilisi-doelman haalde het schot van de aanvaller uit de hoek. Twee minuten later liep Aleksandr Amisulashvili tegen zijn tweede geel aan, waardoor de Georgiërs met tien verder moesten.

De tweede helft begon net als de eerste: Tbilisi begon het beste, maar Brøndby nam gaandeweg over. Op het uur was het raak voor de jongens van Michael Laudrup: op aangeven van Elmander scoorde de onvermijdelijke Morten Skoubo de openingstreffer. De lange spits, die na amper twee speeldagen in de Deense Superligaen al drie doelpunten op zijn naam heeft, bevestigde daarmee nog eens zijn goeie vorm. Na die treffer kon Brøndby rustig de wedstrijd controleren tegen tien Georgiërs. Zeven minuten voor tijd mocht Johan Elmander dan nog de 0-2 op het bord zetten.

Door deze zege houdt Brøndby de hoop op een eerste Champions League-deelname sinds 98-99 levendig. Michael Laudrup, die met Barcelona de beker met de grote oren in 1992 wist te winnen, toonde zich erg tevreden: "Dit is een fantastisch resultaat. De eerste 15 minuten werden we weggedrukt, maar daarna vingen we de storm goed op en deden we het uitstekend. Uiteraard was de man-meer-situatie erg voordelig", aldus de trainer van de ploeg uit Kopenhagen.