Gonzalez krijgt geen vergunning voor Liverpool

Yves Dekoning
| 0 reacties
Gonzalez krijgt geen vergunning voor Liverpool
Foto: © SC

Liverpool zal nog een tijdje moeten wachten op Mark Gonzalez. Omwille van enkele ingewikkelde regels krijgt de Chileense international voorlopig geen werkvergunning. 

Liverpool zou Mark Gonzalez dit seizoen huren van Albacete. In de overeenkomst zit ook een optie tot aankoop. Omdat Chili niet in de top 70 staat op de wereldranglijst, krijgt Gonzales voorlopig geen werkvergunning. Het Zuid-Amerikaanse land is momenteel 72ste. Als ze twee plaatsen stijgen, kan Liverpool een nieuwe aanvraag indienen. 

Er zouden nog twee andere voorwaarden zijn waaraan Gonzales niet voldoet. Hij is nog maar 21 jaar. Daarom moet Liverpool de commissie overtuigen dat er in Engeland niemand beschikbaar is die dezelfde kwaliteiten bezit. Volgens Rafael Benitez is hij echter een sensationele winger, een wereldster in wording. Toch kon hij de commissie niet overtuigen.

Laatste probleem is het loon van Gonzalez. Hij zou volgens de regels bij de grootverdieners van de club moeten zijn. Daar is echter geen sprake van. Het is niet duidelijk hoe het nu verder moet met de Chileense winger. Tot september kan hij hoe dan ook niet spelen aangezien hij nog herstelt van een zware knieblessure. Liverpool hoopt tegen dan een oplossing te vinden.









Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties